« Život
objavljeno prije 2 godine i 6 mjeseci
EHHH...

Tri glavna razloga razvoda braka

Kako su neka istraživanja pokazala, što više novaca potrošite za vjenčanje, vjerojatnije je da ćete se i brže rastati

Sve je češći...
Sve je češći... (Arhiva)
Više o

brak

,

razvod braka

,

razlozi

Ljudi se žene iz raznoraznih razloga, no jednako se tako i rastaju - štoviše, može se reći da je broj razvedenih sve veći, i to po jednostavoj matematici.

Naime, kako su neka istraživanja pokazala, što više novaca potrošite za vjenčanje, vjerojatnije je da ćete se i brže rastati.

Šalu na stranu, zapravo postoje tri glavna razloga zbog kojih se parovi razvode.

Nema više prave komunikacije - kad naučite pravilno izražavati i prihvaćati međusobne emocionalne potrebe - svađe i druga negativna ponašanja u odnosima će nestati.

>> 10 glavnih uzroka razvoda braka >>

Nestala je intimnost - ako želite vratiti seks u brak, morate vratiti ljubav. To je tako jednostavno. To rade najbolji prijatelji u zdravom braku. Nedavna istraživanja pokazuju da je emocionalna intimnost ključ seksualnog ispunjenja za žene. Istraživači koji stoje iza studije otkrili su da je "ljubav učinila seks fizički ugodnim" za žene, kao i da su one koje su voljele svoje partnere rekle da se osjećaju manje sputano i spremnije istraživati svoju seksualnost.

>> Mržnja - najveći krivac za razvod braka >>

Postali ste prijatelji - ovo je važan znak, ali još uvijek može postojati mogućnost da ste zaljubljeni jedno u drugo. Parovi koji su dugo zajedno, ovo često navode kao tajnu sretne veze. Ako na trenutak i nestane kemije, nije sve izgubljeno. Većina parova smatra da zaljubljenost mora biti strastvena i opojna kao na početku veze. Ali, to je samo romantična faza. Nakon prvih nekoliko mjeseci do godinu dana, sasvim je normalno da ova faza prestane i da počne faza "moj najbolji prijatelj".

05.10.2021. 18:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    05.10.2021. 18:29
    nestalo ljubavi
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh