« Biznis
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
PRVA ŽRTVA

Trgovački centar Mandi stavlja ključ u bravu zbog neprofitabilnosti?

Je li recesija uzela prvu žrtvu u kontekstu poslovanja trgovačkih centara u Zagrebu znat će se iza 16. siječnja

Trgovčki centar Mandi zatvara vrata od 16. siječnja?
Trgovčki centar Mandi zatvara vrata od 16. siječnja? (FreeDigitalPhotos)
Više o

Mandi

,

trgovački centar

,

hipermarket

,

Tommy

Iako trgovački centri niču kao gljive poslije kiše barem u Zagrebu i njegovoj okolici, recesija je čini se ipak pronašla prvu žrtvu i u tom kontekstu. Naime, kako piše Jutarnji list, trgovački centar Mandi u istočnom dijelu Zagreba 16. siječnja stavlja ključ u bravu zbog neprofitabilnosti. Uprava tvrdi da je u pitanju privremeno zatvaranje radi preuređenja, ali čelni ljudi hipermarketa Tommy imaju drugačiju priču. Oni su svojim poslovnim partnerima putem obavijesti stavili do znanja da u zatvaraju svoj hipermarket u spomenutom centru jer se on kompletan zatvara 16. siječnja 2011. godine.

Obavijest je poslana 31. prosinca prošle godine i u njoj iz Tommyja navode da „zbog zatvaranja cijelog trgovačkog centra Mandi temeljem odluke Uprave društva s danom 16. siječnja zatvaramo hipermarket koji se nalazi u sklopu trgovačkog centra."

No kome vjerovati? U izjavi koju je dao za spomenute novine, Dragutin Mamić, inače savjetnik talijanskog trgovačkog centra, kazao je da se ne zatvara čitav Mandi već samo njegov jedan dio, točnije polovica i to isključivo zbog renoviranja i dovođenja novih brendova. Zanimljivo, Mamić je rekao da će u Mandiju nastaviti raditi i Tommy, ali to nije u skladu s obavijesti koju u iz Tommyja poslali dobavljačima.

03.01.2011. 10:48:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh