Metro-portal.hr

objavljeno 03.01.2011. 10:48:00
PRVA ŽRTVA

Trgovački centar Mandi stavlja ključ u bravu zbog neprofitabilnosti?

Je li recesija uzela prvu žrtvu u kontekstu poslovanja trgovačkih centara u Zagrebu znat će se iza 16. siječnja

Trgovčki centar Mandi zatvara vrata od 16. siječnja?
Trgovčki centar Mandi zatvara vrata od 16. siječnja? (FreeDigitalPhotos)

Iako trgovački centri niču kao gljive poslije kiše barem u Zagrebu i njegovoj okolici, recesija je čini se ipak pronašla prvu žrtvu i u tom kontekstu. Naime, kako piše Jutarnji list, trgovački centar Mandi u istočnom dijelu Zagreba 16. siječnja stavlja ključ u bravu zbog neprofitabilnosti. Uprava tvrdi da je u pitanju privremeno zatvaranje radi preuređenja, ali čelni ljudi hipermarketa Tommy imaju drugačiju priču. Oni su svojim poslovnim partnerima putem obavijesti stavili do znanja da u zatvaraju svoj hipermarket u spomenutom centru jer se on kompletan zatvara 16. siječnja 2011. godine.

Obavijest je poslana 31. prosinca prošle godine i u njoj iz Tommyja navode da „zbog zatvaranja cijelog trgovačkog centra Mandi temeljem odluke Uprave društva s danom 16. siječnja zatvaramo hipermarket koji se nalazi u sklopu trgovačkog centra."

No kome vjerovati? U izjavi koju je dao za spomenute novine, Dragutin Mamić, inače savjetnik talijanskog trgovačkog centra, kazao je da se ne zatvara čitav Mandi već samo njegov jedan dio, točnije polovica i to isključivo zbog renoviranja i dovođenja novih brendova. Zanimljivo, Mamić je rekao da će u Mandiju nastaviti raditi i Tommy, ali to nije u skladu s obavijesti koju u iz Tommyja poslali dobavljačima.

03.01.2011. 10:48:00
http://metro-portal.hr/trgovacki-centar-mandi-stavlja-kljuc-u-bravu-zbog-neprofitabilnosti/53547/