« Seks
objavljeno prije 10 godina i 7 mjeseci
DA!

Trebamo li se seksati i kad nismo pri volji?

Istraživanje je jasno pokazalo da je puno bolje ipak se seksati makar nam to nije na pameti nego preskočiti priliku

Seks je uvijek dobra odluka
Seks je uvijek dobra odluka (Arhiva)
Više o

žene

,

seks

,

muškarci

,

najbolji seks

Liježete u krevet, a jedno od vas je prilično raspoloženo za seks, dok partner samo razmišlja kako bi utonuo u carstvo snova. Jednom je to i u redu napraviti, no sljedeći put bi ipak bilo pametnije da se odlučite upustiti u seks, jer ćete se u konačnici i vi oraspoložiti i bit će vam drago što ste to napravili.

Wall Street Journal prenosi istraživanje Sveučilišta Toronto po kojem postoje dva glavna razloga zašto parovi u dugotrajnim vezama ili braku i dalje imaju seksualne odnose. Naime, nakon nekog vremena dolazi do zasićenja i rutine, pa mnogi odustanu gotovo u potpunosti.

Oni koji i dalje imaju relativno česte seksualne odnose rade to s pozitivnim ili negativnim pristupom. Pozitivan pristup dolazi iz potrebe za intimnošću s partnerom, a negativan je kad se seksate kako bi izbjegli svađe ili osjećaj krivice.

Naravno, pozitivan je pristup bolji jer se na kraju oba partnera osjećaju zadovoljnije i sretnije u vezi, no seks motiviran osjećajem krivnje ne donosi toliko uživanja u seksu. Naime, ako mislite da tako činite uslugu partneru, vaš nedostatak želje ipak će se osjetiti na razini užitka koji ćete postići, a to će primjetiti i partner.

Stoga, vesele misli i dobra volja pa će u krevetu biti sve u redu.

24.10.2013. 21:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh