« Zdravlje
objavljeno prije 10 godina i 7 mjeseci
MLADI ZA MLADE

Trčanjem mijenjamo dijabetes

Prijave će osim danas biti organizirane i slijedeću subotu, 5. listopada, na štandu na Cvjetnom trgu od 10 do 13 sati

Veliki za male sa šećernom bolešću
Veliki za male sa šećernom bolešću (Arhiva)
Više o

humanitarna akcija

,

Trčanjem mijenjamo dijabetes

,

Mladi za mlade

Na Trgu Petra Preradovića ove subote okupilo se mnoštvo građana koji su prijavom na utrku podržali humanitarnu akciju „Trčanjem mijenjamo dijabetes - Mladi za mlade" koja će se održati u nedjelju, 6. listopada s početkom u 10 sati u zagrebačkom parku Maksimir.

Osim prijava uz startninu, mogla se kupiti i službena majica utrke koju je posebno za ovu humanitarnu akciju dizajnirao slavni dvojac Davor Bruketa i Nikola Žinić. Time su svi i kupnjom majice mogli podržati ovu humanitarnu akciju u organizaciji Društva roditelja, liječnika i ostalih zdravstvenih djelatnika za pomoć djeci i adolescentima oboljelima od šećerne bolesti „Veliki za male sa šećernom bolešću".

Prijave će osim danas biti organizirane i slijedeću subotu, 5. listopada, na štandu na Cvjetnom trgu od 10 do 13 sati, a moguće su i na sam dan utrke najkasnije do 9:30 sati.

Glavna ideja ove humanitarne akcije je okupiti polaznike svih razreda srednjih škola koji će sudjelovanjem u utrkama od 2 i 5,6 kilometara podržati svoje vršnjake koji boluju od šećerne bolesti, ali i sve zainteresirane građane koji im na ovaj način žele pružiti podršku. Humanitarna utrka uključivat će nekoliko timova od trideset trkača, a svaki pojedini tim bit će pod pokroviteljstvom velikih tvrtki koje na taj način podupiru projekt.

Tim povodom mr. sc. Nataša Rojnić Putarek, dr.med V.d. voditelja Zavoda za dječju endokrinologiju i dijabetes, KBC-a Zagreb je izjavila: „ Izuzetno nam je drago što u ovu humanitarnu akciju možemo uključiti sve zainteresirane građane, posebno mlađu populaciju kako bi im na taj način podigli svijest o važnosti trčanja kao jedne od ključnih oblika tjelesne aktivnosti te ih dodatno educirali i potaknuli na razumijevanje i pružanje podrške vršnjacima koji boluju od dijabetesa. Veselimo se utrci i ispunjenju našeg cilja kojim želimo unaprijediti kvalitetu života djece i adolescenata oboljelih od šećerne bolesti potičući ih na tjelesnu aktivnost."

28.09.2013. 14:27:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh