Metro-portal.hr

objavljeno 28.09.2013. 14:27:00
MLADI ZA MLADE

Trčanjem mijenjamo dijabetes

Prijave će osim danas biti organizirane i slijedeću subotu, 5. listopada, na štandu na Cvjetnom trgu od 10 do 13 sati

Veliki za male sa šećernom bolešću
Veliki za male sa šećernom bolešću (Arhiva)

Na Trgu Petra Preradovića ove subote okupilo se mnoštvo građana koji su prijavom na utrku podržali humanitarnu akciju „Trčanjem mijenjamo dijabetes - Mladi za mlade" koja će se održati u nedjelju, 6. listopada s početkom u 10 sati u zagrebačkom parku Maksimir.

Osim prijava uz startninu, mogla se kupiti i službena majica utrke koju je posebno za ovu humanitarnu akciju dizajnirao slavni dvojac Davor Bruketa i Nikola Žinić. Time su svi i kupnjom majice mogli podržati ovu humanitarnu akciju u organizaciji Društva roditelja, liječnika i ostalih zdravstvenih djelatnika za pomoć djeci i adolescentima oboljelima od šećerne bolesti „Veliki za male sa šećernom bolešću".

Prijave će osim danas biti organizirane i slijedeću subotu, 5. listopada, na štandu na Cvjetnom trgu od 10 do 13 sati, a moguće su i na sam dan utrke najkasnije do 9:30 sati.

Glavna ideja ove humanitarne akcije je okupiti polaznike svih razreda srednjih škola koji će sudjelovanjem u utrkama od 2 i 5,6 kilometara podržati svoje vršnjake koji boluju od šećerne bolesti, ali i sve zainteresirane građane koji im na ovaj način žele pružiti podršku. Humanitarna utrka uključivat će nekoliko timova od trideset trkača, a svaki pojedini tim bit će pod pokroviteljstvom velikih tvrtki koje na taj način podupiru projekt.

Tim povodom mr. sc. Nataša Rojnić Putarek, dr.med V.d. voditelja Zavoda za dječju endokrinologiju i dijabetes, KBC-a Zagreb je izjavila: „ Izuzetno nam je drago što u ovu humanitarnu akciju možemo uključiti sve zainteresirane građane, posebno mlađu populaciju kako bi im na taj način podigli svijest o važnosti trčanja kao jedne od ključnih oblika tjelesne aktivnosti te ih dodatno educirali i potaknuli na razumijevanje i pružanje podrške vršnjacima koji boluju od dijabetesa. Veselimo se utrci i ispunjenju našeg cilja kojim želimo unaprijediti kvalitetu života djece i adolescenata oboljelih od šećerne bolesti potičući ih na tjelesnu aktivnost."

28.09.2013. 14:27:00
http://metro-portal.hr/trcanjem-mijenjamo-dijabetes/80737/