« Žene
objavljeno prije 9 mjeseci i 7 dana
ŽIVILI!

Tražite sreću u vezi? Nazdravite zajedno!

Znanstvenici tvrde da će alkohol učiniti vaš brak sretnijim, zdravijim i dugoročnim, ukratko - parovi koji piju alkohol zajedno - ostaju zajedno

Otvorite zajedno finu butelju...
Otvorite zajedno finu butelju... (Arhiva)
Više o

veza

,

brak

,

sreća

,

piće

Alkohol ima, unatoč javnoj stigmi, popriličnu količinu blagotvornih utjecaja na zdravlje, od skidanja viška kilograma preko prevencije kardiovaskularnih bolesti do smanjivanja razina stresa, no, vjerovali ili ne - može vam spasiti brak!

Naime, znanstvenici tvrde da će alkohol učiniti vaš brak sretnijim, zdravijim i dugoročnim. Naravno, kao i uvijek, ovdje govorimo o malim količinama alkohola, tako da uzmite ovo sa zadrškom. Istraživanje je objavljeno u Journals of Gerontology: Psychology Sciences, a kaže da parovi koji piju alkohol zajedno - ostaju zajedno!

Anketa je provedena na 3000 parova koji su u braku u prosjeku 33 godine i zaključili su da sretniji kad oboje piju alkohol, za razliku od onda kada samo jedan pije.

Nije sve u tome!

Kad jedan partner nije tip od alkohola, to u braku dovodi do raznih problema. Primjerice, znanstvenici su zaključili da su češće žene. Naravno, treba naglasiti da ako oboje izbjegavaju alkohol, imaju zdrav život i zdravu vezu!

"Nismo sigurni zašto se ovo događa", kaže autorica istraživanja dr. Kira Birditt, ali naglašava, ležerne i zabavne aktivnosti uvijek su poželjne u braku, pa je možda u tome ključ

16.12.2017. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh