Metro-portal.hr

objavljeno 16.12.2017. 20:01:00
ŽIVILI!

Tražite sreću u vezi? Nazdravite zajedno!

Znanstvenici tvrde da će alkohol učiniti vaš brak sretnijim, zdravijim i dugoročnim, ukratko - parovi koji piju alkohol zajedno - ostaju zajedno

Otvorite zajedno finu butelju...
Otvorite zajedno finu butelju... (Arhiva)

Alkohol ima, unatoč javnoj stigmi, popriličnu količinu blagotvornih utjecaja na zdravlje, od skidanja viška kilograma preko prevencije kardiovaskularnih bolesti do smanjivanja razina stresa, no, vjerovali ili ne - može vam spasiti brak!

Naime, znanstvenici tvrde da će alkohol učiniti vaš brak sretnijim, zdravijim i dugoročnim. Naravno, kao i uvijek, ovdje govorimo o malim količinama alkohola, tako da uzmite ovo sa zadrškom. Istraživanje je objavljeno u Journals of Gerontology: Psychology Sciences, a kaže da parovi koji piju alkohol zajedno - ostaju zajedno!

Anketa je provedena na 3000 parova koji su u braku u prosjeku 33 godine i zaključili su da sretniji kad oboje piju alkohol, za razliku od onda kada samo jedan pije.

Nije sve u tome!

Kad jedan partner nije tip od alkohola, to u braku dovodi do raznih problema. Primjerice, znanstvenici su zaključili da su češće žene. Naravno, treba naglasiti da ako oboje izbjegavaju alkohol, imaju zdrav život i zdravu vezu!

"Nismo sigurni zašto se ovo događa", kaže autorica istraživanja dr. Kira Birditt, ali naglašava, ležerne i zabavne aktivnosti uvijek su poželjne u braku, pa je možda u tome ključ

16.12.2017. 20:01:00
http://metro-portal.hr/trazite-srecu-u-vezi-nazdravite-zajedno/109181/