Torta od bresaka - savršena za ljetne dane
Volite li torte i kolače sa sezonskim voćem - evo pravog recepta za vrhunski kolač s breskama
Sastojci: 2 jaja, 120 g šećera, 1 žlica vanilin šećera, 90 g škrobnog brašna, 40 g brašna, pola žlice praška za pecivo, 6 breskva, 2 velike žlice soka od limuna, prstohvat cimeta, žlica likera od breskve, 2 žlice Créme fraiche, 2 žlice sjeckanih pistacija, 255 ml vode. Tučeno slatko vrhnje.
Priprema: Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Mikserom zamutiti bjelanjke. Dodati 80 g šećera i vanilin šećer. Zatim žumanjak, 40 g škrobnog brašna, brašno i prašak za pecivo. Uliti u posudu i peći 30 minuta na 180 stupnjeva. Ostaviti da se ohladi i prerezati uzduž na dva dijela.
Izvaditi koštice i prokuhati 3 breskve na pet minuta u 255 ml vode. Pirirati, dodati limunov sok i preostali šećer. Škrobno brašno otopiti u 4 žlice hladne vode te dodati kremi, zatim ubaciti cimet, liker i Creme fraiche. Prokuhati jednu minutu, a zatim ohladiti kremu.
U okruglu posudu staviti jedno dno torte, zatim dio kreme, prekriti biskvitom i preliti preostalom kremom. Ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem, polovicama breski i pistacijama.
Novi komentar