« Zdravlje
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
OPREZ

Toplo vrijeme ometa cirkulaciju i krvni tlak

Kod napitaka pravilo glasi: ne unositi prehladna pića ni alkohol. Preporučuje se mlaki čaj od šipka ili metvice

Ljetne tegobe mogu pogoditi svakoga
Ljetne tegobe mogu pogoditi svakoga (Arhiva)
Više o

krvni tlak

,

vrućine

,

cirkulacija

Tipični simptomi kod problema s krvotokom su sljedeći: mučnina, osjećaj slabosti, glavobolja, nesvjestica, migrena i umor. Bečki zdravstveni stručnjak, profesor Hademar Bankhofer savjetuje kako pokrenuti krvotok. Osnovno pravilo glasi: ne konzumirati masna i jela koja nadimaju.

Bankhofer savjetuje da uvedete dane kada ćete jesti samo voće i svježe povrće. Kod napitaka pravilo glasi: ne unositi prehladna pića  ni alkohol. Preporučuje se mlaki čaj od šipka ili metvice.

Što se tiče duhana, treba potpuno prestati pušiti ili barem smanjiti  broj popušenih  cigareta. Kod ekstremnih vremenskih promjena, za jačanje krvotoka Bankhofer savjetuje sljedeće: ugazite u hladnu vodu duboku do 20 centimetara i krećite se hodom rode oko dvije minute.  To je najbolje izvoditi u jutarnjim satima. I mlaka voda može pomoći. Dodajte šaku kuhinjske ili medicinske soli i hodajte u mlakoj vodi.

Preporučljivo je također što češće noge držati podignute, čak i u sjedećem položaju. Osim spomenutog, korisno je i sljedeće: umivaonik napunite vodom, uronite u nju na nekoliko trenutaka obje ruke do sredine nadlaktica i lagano ih pokrećite. Želite li trenutno pomoći krvotoku, stavite ruke  pod slavinu i pustite hladnu vodu da teče preko pulsa, ali ne dulje od dvije minute.

24.07.2013. 14:42:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh