« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 3 mjeseca
HMMM...

Topla ili hladna kava, što vam je bolje?

Je li zdraviji izbor hladna ili topla kava, što o ovome kažu znanstvenici?

Kakva je vaša?
Kakva je vaša? (Arhiva)
Više o

hladna kava

,

topla kava

Tek toliko da znate - širom svijeta godišnje se popije preko 400 milijardi šalica kave. Ispijanje kave donosi te male rituale koji čine da se osjećamo dobro, što je dokazala i studija, u kojoj je otkriveno da kava potiče osjećaje ljubaznosti, prijateljstva i sreće.

Smatra se da zrna kafe sadrže vitamine B, kalij, riboflavin i oko tisuću različitih biljnih spojeva. Pored toga, kava je i odličan izvor antioksidansa. Međutim, postavlja se pitanje ima li razlike između tople i hladne kave, i ako ima, koja varijanta je zdravija?

Dakle, neki vole da im je kava stalno topla, pa čak i nose sa sobom razne gadgete kako bi svoju kavu održali toplom, a drugi je doslovno nose u termosicama... no, i hladna ima svoje čari, kao kad nađete onaj zadnji srk koji vam je popravio dan.

Recimo, postoji više načina da napravite ledenu kavu. Hladni napitak se pravi s hladnom vodom kako bi bio manje kisel. Ledena kava ima tendenciju da bude manje kisela i nježnija za vaš probavni sustav, za razliku od tople kave.

S druge strane, vruća kava ima više antioksidansa nego hladna kava. Naravno, dodaci poput šećera mogu promijeniti zdravstvene prednosti i učiniti kavu nezdravom,

28.01.2022. 18:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    28.01.2022. 19:13
    Topla;)
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh