« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
A JOURNEY

Tony Blair otkazuje promociju knjige zbog jaja i cipela?

Blaira su u subotu u Dublinu gađali cipelama i jajima na promociji njegove knjige, pa razmišlja o otkazivanju nove promocije u Londonu

tony blair a journey
tony blair a journey (Getty Images)
Više o

Tony Blair

,

gađanje jajima

,

Bartol Kašić

Tony Blair, bivši britanski premijer koji je ponovno u centru pažnje zbog objave knjige, izjavio je da razmišlja o otkazivanju promocije svoje knjige u Londonu zbog straha od mogućih prosvjeda, nakon što su ga u Dublinu gađali cipelama i jajima.

Tri osobe su uhićene pošto je skupina prosvjednika gađala Blaira jajima i cipelama kad je u subotu stigao na predstavljanje svojih memoara "A Journey" u knjižaru Eason u centru Dublina. Oko 200 prosvjednika sukobilo se s policijom ispred knjižare u glavnoj dublinskoj ulici O'Connell. Blaira su nazivali "mesarom koji je u Iraku okrvavio ruke". U izgredu nitko nije ozlijeđen, niti su "projektili" pogodili Blaira.

"Ne želim javnost izložiti sukobima, a policiju troškovima zbog običnog potpisivanja knjige", rekao je Blair za Sky News. "Iako je tužno što ne možete otići na promociju, a da vas ljudi fizički ne pokušaju spriječiti. Vidjeli smo da je u Dublinu bilo na stotine više onih koji su htjeli potpis, a ne sukob."

Promocija je zakazna za srijedu u londonskoj knjižari Waterstone's. Blair je rekao i da mu se knjiga prodaje "sjajno". (hina/metro-portal)

06.09.2010. 14:24:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh