« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
PRAISE AND BLAME

Tom Jones se s novim albumom covera vratio korijenima

Tom Jones se vratio svojim korijenima na albumu na kojem se miješaju zvukovi gospela, bluesa, tradicionalnih i country pjesama - OSVOJITE ALBUM

Tom Jones
Tom Jones (Tom Jones official site)
Više o

Bob Dylan

,

blues

,

mrtav izvanzemaljac

,

zaštita od vrućine

,

Savez za građansku i etičku Hrvatsku

,

porez za bogataše

"Željeli smo se vratiti na početak, na izvor. Samo ritam sekcija i ja, bez previše dosnimavanja, aranžiranja, kompliciranja. Samo smo pokušali uhvatiti smisao i dati pjesmi značenje, duhovnost, život..I čini mi se da smo uspjeli u tome", tako se otprilike izrazio Tom Jones, pjevački veteran iz Walesa koji je nedavno navršio 70 godina, kada je pričao o svom najnovijem albumu covera  Praise and Blame, koji je izašao krajem srpnja.

Osvojite album na Metro portalu!

220px-tom_jones_concert.jpg
Tom Jones

Praise and Blame slovi kao najfiniji rad Toma Jonesa u posljednja 2 desetljeća. Naslijedio je album 24 Hours iz 2008. godine. I sam autor je vrlo ponosan na njega:"Ja sam beskrajno ponosan na ono što smo postigli ovdje. To je tako prirodan, iskren album. Album je to koji tjera na razmišljanje."

I zaista radi se o izvanrednom albumu, na kojem je zabilježen onaj Tom Jones koji kao malo dijete sjedi ispred radija i sluša Mahaliu Jackson i Sister Rosettu Tharpe, te misli da je gospel „baš kao i rock'n'roll, uzbudljiv, ali s dubljim značenjem".

Tom Jones se vratio svojim korijenima na albumu na kojem se miješaju zvukovi gospela, bluesa, tradicionalnih i country pjesama.

Bilo da se radilo o „Burning Hell-u" John Lee Hookera, Dylanovoj „What God Am I" ili „Lord Help The Poor And Needy" Jesse Mae Hemphilla, sve su pjesme označene i protkane Tomovim snažnim karakterom.

tom_jones_praise_blame_album_cover_.jpg
Praise and Blame

Snimajući s producentom Ethanom Johnsom (Kings Of Leon, Ray Lamontagne, Paolo Nutini, Laura Marling) u Peter Gabriel Real World Studios u malom selu Box u Wiltshireu, Jones je iz svog glasa izvukao maksimum.

Pjesme koje se nalaza na albumu posebno su birane. O tome koje će se pjesme naći na albumu odlučivalo se vrlo jednostavno: „One koje nas nadahnjuju i ispunjavaju", odgovorio je Tom Jones.

Popis pjesama:
What Good Am I (Bob Dylan)
Lord Help (Jesse Mae Hemphill)
Did Trouble Me (Susan Werner)
Strange Things
Burning Hell (John Lee Hooker)
If I Give My Soul (Billy Joe Shaver)
Don't Knock
Nobody's Fault But Mine
Didn't It Rain
Ain't No Grave
Run On

09.09.2010. 11:01:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh