« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
BONO VOX

Lakše mi je skladati za Spidermana nego za U2

Frontmen grupe U2 izjavio je da mu je skladanje glazbe za broadwayski mjuzikl "Spider-Man" bilo lakše nego raditi za U2

Bono Vox
Bono Vox (Getty Images)
Više o

Bono Vox

,

Spiderman

,

U2

,

sušilica za rublje

Bono i njegov gitarist The Edge skladali su glazbu za taj mjuzikl čija će premijera biti u prosincu. Produkcija košta 60 milijuna dolara što ga čini najskupljom predstavom u broadwayskoj povijesti.

"Za nas je pravo pitanje bilo, možemo li to? Možemo li pisati pjesme koje su inspirirane drugim likovima? Ispalo je da je puno teže pisati o sebi", rekao je Bono za televizijsku emisiju "Good Morning America".

Jedna od pjesama koja će biti izvedena u mjuziklu "Boy Falls From The Sky" i premijerno je predstavljena u petak, poprilično zvuči kao U2, ali Bono kaže da će u mjuziklu biti mnogo različitih pjesama. "Vrludamo svuda po cesti. Imamo velike rock melodije, melodramatske melodije, orkestralne izvedbe, svega", rekao je.

Ideja da Bono i Edge napišu glazbu za Spider-Mana potekla je od pokojnog hollywoodskog producenta Tonyja Adamsa. Redateljica predstave je Julie Taynor, a glavu ulogu tumači mladi Reeve Carney. On i prateći bend će svu glazbu tijekom predstave izvoditi uživo. (hina/metro-portal)

11.09.2010. 09:31:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh