« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
LJETO I ODLUKE

5 stvari koje ste planirali napraviti ovog ljeta, ali vjerojatno niste

Često vjerujemo kako je upravo ljeto pravo vrijeme da napravimo stvari koje za vrijeme zime odgađamo. Uglavnom se pokaže da to ipak nije tako

Fotografija vijesti
Više o

putovanje

,

zapošljavanje

,

seks za jednu noć

,

novogodišnje odluke

,

odluke

Iako im možda ne pridajemo toliku važnost kao onim novogodišnjim, odluke koje donosimo na početku ljeta znaju biti itekako važne i često vjerujemo kako je upravo ljeto pravo vrijeme da napravimo stvari koje za vrijeme zime odgađamo. Nažalost, često se pokaže da i s njima na kraju bude isti slučaj kao i s onim novogodišnjima - jedno veliko ništa. Portal Collegehumor.com donosi najčešće ljetne odluke, a mi vam prenosimo najzanimljivije od njih.

„Vratit ću se u formu"

Što ste rekli u lipnju: Vani je tako lijepo vrijeme, mislim da ću početi trčati ili voziti bicikl svaki dan. Upravo je hladno vrijeme bilo ono što me je sprječavalo da se posvetim tjelovježbi.

Što ste rekli u srpnju: Opet toplotni udar! Pa ta klima stvarno nije normalna više. Tko još može vježbati kad je vani plus 40? Ne radi se o lijenosti, već doista nije pametno baviti se sportom kad je ovako vruće. Moram paziti na svoje zdravlje.

Što govorite sada: Dobro, možda trčanje doista nije za mene. Da nisam morao stajati i hodati svakih 60 sekundi zbog bolova u slezeni i grčeva u nozi,  vjerojatno bi mi bilo smrtno dosadno. Ako ništa drugo, stari trik gdje se pravim da vežem tenisicu dok odmaram uvijek pali. Od jeseni ionako idem u teretanu.

„Pronaći ću bolji posao"

Što ste rekli u lipnju: Vrijeme je da napokon zakoračim u svijet odraslih i postanem odgovorna osoba. Imam dobro obrazovanje, odlično sročen životopis i dovoljno relevantnog radnog iskustva da budem poželjan mnogim poslodavcima. Svijete, spremi se, dolazim!

Što ste rekli u srpnju: Prokleta kriza! Nije da se ne trudim, ali situacija je objektivno grozna za bilo koga tko nije uhljebljen u državnoj firmi ili ima članstvo u stranci. Ipak, ne predajem se, tamo me negdje čeka bolje sutra.

Što govorite sada: Možda nije posao iz snova niti potpuno primjeren mojoj diplomi ekonomskog fakulteta, ali i lovljenje nagluhih umirovljenika po trgovačkim centrima i uvaljivanje dvogodišnjih pretplata na najskuplju mobilnu tarifu je sasvim legitiman posao. Činjenica da imam dvije razine obrazovanja više od svog šefa samo govori da radim za vrlo sposobnog čovjeka.

„Imat ću ljetnu avanturu"

Što ste rekli u lipnju: Ljeto je moje omiljeno godišnje doba! Sve te prelijepe seksi strankinje šeću ulicama naših gradova i samo čekaju da ih netko poput mene zavede i obori s nogu. Dugonoge pripadnice srednjoeuropskih naroda, čuvajte se mog neodoljivog šarma!

Što ste rekli u srpnju: Uopće ne kužim cure koje dolazi na more, a onda se cijelo vrijeme dopisuje s dečkom i ne zarezuje ovakve seksi komade poput mene ni 2%. Možda bih trebao malo spustiti kriterije. Sigurno je puka slučajnost da je baš svaka cura s kojom sam pričao zauzeta.

Što govorite sada: Iskreno, ljetne su avanture precijenjene. Ove su vrućine toliko nesnosne, nezamislivo mi je naći se s nekime u ljubavnom klinču bez da se oboje svjetski oznojimo i prije nego išta napravimo. Uostalom, s mora se vraćam bogatiji za 7 novih frendova na Fejsu. Čak je dvoje ženskog spola, a jedna mi nije ništa u rodu!

„Pročitat ću barem jedan klasik tjedno"

Što ste rekli u lipnju: Stvarno je prava sramota da sam uspio završiti gimnaziju s odličnim, a nisam pročitao više od pola knjiga koje su bile za lektiru, dok za drugu polovicu nisam pročitao čak niti kratki sadržaj. Želim napokon shvatiti o čemu ekipa priča kada govori o motivu „suvišnog čovjeka".

Što ste rekli u srpnju: Na ovoj je plaži previše ljudi da se mogu koncentrirati na Kafku, a i nekako je teško čitati debelu knjižurinu te istovremeno snimati komade na plaži. Mislim da ću ubuduće čitati samo prije spavanja.

Što govorite sada: Ova je knjiga definitivno preteška da je držim u ruci duže od 5 minuta. Mislim da ću ipak kupiti Kindle i zakoračiti u 21. stoljeće. A možda jednostavno prekršim sve u što vjerujem i kupim iPad.

„Otputovat ću negdje gdje još nikad nisam bio"

Što ste rekli u lipnju: Daruvar. Nikad još nisam bio u Daruvaru. Iskreno, da me netko pita da mu pokažem Daruvar na karti Hrvatske, nisam siguran bih li iz prve to uspio. Nije li to sramota? Toliko smo mala zemlja, a postoji toliko mjesta o kojima ne znam ništa. Još ukoliko skupim nekoliko prijatelja i svi se grupno zaputimo tamo, tko zna, mogli bi doživjeti pravu ljetnu pustolovinu.

Što ste rekli u srpnju: Benzin se opet približio „psihološkoj granici" od 10 kuna. Nije li još Sanader svojevremeno „branio" cijenu od 8 kuna? Kako ta INA očekuje da se itko u ovoj državi vozi igdje?

Što govorite sada: Mehaničar tvrdi da bi mom automobilu hitno trebalo zamijeniti anlaser i diskove na pogonskim kotačima, a baš sam nekako trenutno tanak s lovom. Mislim da ću ipak skinuti Google Earth i konačno pogledati gdje se nalazi Daruvar.

08.08.2012. 20:14:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh