« Biznis
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
HUB

Tko nije potvrdio izračun konverzije, treba se javiti banci

Hrvatska udruga banaka poslala je priopćenje u kojemu je pozvala klijente, koji nisu potvrdili primitak izračuna konverzije kredita, da se jave svojim bankama kako bi se u propisanom roku mogli očitovati o prihvatu konverzije

Saga o kreditima u švicarcima daleko je od kraja
Saga o kreditima u švicarcima daleko je od kraja (Arhiva)
Više o

HUB

,

krediti u švicarcima

,

tečaj švicarskog franka

Tečaj švicarskog franka ostao je fiksiran u većini banaka, jer se očito čekaju razgovori s novim premijerom i zaključenje cijele priče oko kredita u švicarcima.

No, kako velik broj klijenata banaka nije poslao potvrdu izračuna konverzije kredita u eure, HUB se oglasio priopćenjem:

'Na inicijativu banaka koje sudjeluju u postupku prinudne konverzije kredita denominiranih u kunama s valutnom klauzulom u CHF i kredita denominiranih u CHF, Hrvatska udruga banaka poziva klijente odnosnih banaka, koji još uvijek iz bilo kojega razloga na svojoj strani nisu potvrdili primitak preporučene pošiljke s propisanim izračunom konverzije, da se jave svojoj banci radi urednoga preuzimanja odnosne dokumentacije, kako bi u propisanom roku mogli odlučiti o prihvatu konverzije.

Banke skreću pažnju klijentima koji još nisu uredno potvrdili primitak izračuna konverzije, da su one na temelju mjerodavnoga propisa, najkasnije do 30. ožujka 2016. godine, dužne izvijestiti Ministarstvo financija RH o konačnim rezultatima provedbe konverzije, uključujući i podatke o broju potrošača koji su prihvatili, odnosno o broju potrošača koji nisu prihvatili konverziju', stoji u priopćenju HUB-a.

28.01.2016. 09:37:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh