« Žene
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
MODERNE DJEVOJKE

Tko još treba frajere: Tjelovježbom do "bezgrešnog" orgazma

Istražujući urbani mit da žene mogu postići orgazme ponavljanjem određenih vježbi, znanstvenici su ostali iznenađeni kad je studija potvrdila da je tomu doista tako

Fotografija vijesti
Više o

tjelovježba

,

muškarci i žene

,

orgazam

,

ženski orgazam

Ukoliko nemate ništa protiv redovitih i snažnih orgazama (a tko ima?), ali pritom niste spremni za to žrtvovati svoj samački status ili kupovati kojekakve ženske igračke, odlazak u teretanu mogao bi biti sve što vam treba, pokazalo je jedno zanimljivo istraživanje Sveučilišta u Indiani.

Naime, istražujući stari urbani mit da žene mogu postići orgazme ponavljanjem određenih vježbi, znanstvenici su ostali iznenađeni kad je njihova studija nedvosmisleno potvrdila da je tomu doista tako.

Iako je ovo prvo istraživanje koje je na ovaj način proučavalo ovaj zanimljivi fenomen, „coregasm" (od engleskih riječi core, što se odnosi na središnje trbušne mišiće i riječi orgazam) je već godinama nešto o čemu su izvješćivali brojni mediji u SAD-u.

„Vježbe koje se najčešće povezuju s postizanjem „bezgrešnog orgazma" su one za jačanje trbušnih mišića, penjanje po užetu, biciklizam te dizanje utega", rekla je Debby Herbenick, voditeljica studije i autorica nekoliko bestselera o ženskim seksualnim problemima.

„Podaci koje smo dobili u istraživanju vrlo su zanimljivi, budući da pokazuju kako orgazam nije nužno posljedica seksualne stimulacije", rekla je Debby.

Istraživanje je provedeno na 246 žena koje su barem jednom u životu doživjele „neseksualni" orgazam, u dobi od 18 do 63 godine. Donosimo vam nekoliko najzanimljivih rezultata:

Oko 40 posto ispitanica doživjelo je ovakve orgazme više od 10 puta u životu

Velika većina žena rekla je kako zbog toga osjeća manjak samopouzdanja dok vježba, a 20 posto njih tvrdi da ne postoji način da kontroliraju taj doživljaj

Velika većina ispitanica tvrdi kako za vrijeme postizanja orgazma nije imala nikakve seksualne fantazije niti razmišljala o nekomu ili nečemu seksualnom

51 posto žena reklo je da su orgazmi nastali usred trbušnih vježbi, 26 posto njih reklo je da je to bilo dizanje utega, za 20 posto je to bila yoga, bicikliranje (16 posto), trčanje (13 posto) te hodanje ili planinarenje u 10 posto slučajeva.

Znanstvenici tvrde kako procesi u tijelu zaslužni za ovu pojavu nisu do kraja jasni te se nadaju da će buduća istraživanja dati više odgovora.

Bilo kako bilo, ukoliko se nikako ne uspijevate nagovoriti na proljetnu tjelovježbu, evo vam odličnog razloga da to ipak učinite.

19.03.2012. 18:56:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh