« Život
objavljeno prije 6 godina i 9 mjeseci
PRANJE

Tko je čišći - muškarci ili žene

Žene su ipak češći gosti u tuš kabini od muškaraca u dobrom dijelu svijeta, a od jačeg spola odskaču Šveđani i Ameri koji se najviše tuširaju

Koliko se često perete?
Koliko se često perete? (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

žene

,

čistoća

,

muškarci

,

tuširanje

,

pranje

Muškarce obično prati glas prljavijeg spola, no istraživanje Euromonitora u 16 zemalja svijeta pokazalo je da razlike nisu toliko drastične koliko se obično misli. Najčešći gosti tuš kabina na svijetu su Brazilci koji se tuširaju 12 puta tjedno, a kosu peru četiri puta u istom razdoblju.

Žene gotovo u cijelom svijetu dominiraju po broju tjednih tuširanja, osim u Americi i Švedskoj gdje su muškarci ipak u maloj prednosti po učestalosti pranja. Meksikanci su također često u kupaonici s osam tuširanja tjedno, uz čak šest pranja kose, a toliko često se tuširaju i Kolumbijci uz dvostruko manje pranja kose.

>> Tuširanjem protiv stresa >>

Sve u svemu, globalni prosjek nije loš - ljudi se peru najmanje svaki drugi dan, uz dva pranja kose tjedno, a znanstvenici tvrde da je dobar dio tih navika nastao nakon bombardiranja reklamama kojima kozmetička industrija promovira što češće pranje.

No, ako se tuširate i koristite baš svaki put gelove i šampone, lako ćete isušiti kožu što će vas učiniti sklonijim infekcijama zbog uklanjanja bakterija s kože koje su dobre za nju.

16.03.2015. 13:22:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh