« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
TIJESNO

Tko će biti novi američki predsjednik, Obama ili Romney?

Politički analitičari najednom su zašutili, jer se vodi bitka titana opskrbljenih milijardama dolara za fotelju u Ovalnom uredu Bijele kuće

Tko će biti novi američki predsjednik?
Tko će biti novi američki predsjednik? (Arhiva)
Više o

Barack Obama

,

Mitt Romney

,

američki predsjednički izbori

Mrtva utrka između dva kandidata za, još uvijek, fotelju najmoćnijeg čovjeka na svijetu ulazi u foto finiš, a kao da nikad nije bilo neizvjesnije. Obama se bacio na opću mobilizaciju svojih glasača kako bi osigurao što veći izlazak na birališta, a Romney peca glasove u demokratskoj Pennsylvaniji. 

Romneyev izborni štab odabrao je taktiku koja se pokazuje opasno uspješnom, jer su se koncentrirali na zadnje tjedne kampanje kad se birači zapravo odlučuju i vade zadnje cente iz republikanskih džepova za uragansku kampanju u medijima.

U svim je anketama rezultat vrlo izjednačen, s jedan do dva posto razlike između kandidata, a obje su kampanje jednako snažno uvjerene u konačnu pobjedu u utorak.

Iako su neki analitičari tvrdili da će Obamin angažman nakon udara superoluje Sandy presuditi izbore, za sad se na anketama to ne vidi, pa ćemo pričekati utorak za konačnu odluku, koja će sigurno biti neizvjesna do zadnjeg elektorskog glasa.

05.11.2012. 03:27:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh