« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 11 mjeseci
MA DA?

Tjestenina je - dobra za liniju?

Kad razmišljamo o dijetama, obično je tjestenina među prvim namirnicama na listi za odstrel - a talijanski znanstvenici tvrde da je to pogrešno

Tjestenina ne deblja, nego umaci
Tjestenina ne deblja, nego umaci (FreeDigitalPhotos)
Više o

dijeta

,

mršavljenje

,

tjestenina

Tjestenina je obično pri vrhu liste namirnica koje se ljudi odriču kad kreću u borbu s viškom kilograma, no to je pogrešan pristup - prema istraživanju Odjela za epidemiologiju u Pozzilli, znanstvenici su otkrili da tjestenina može pomoći u borbi protiv pretilosti.

Mnogi za pastu vjeruju da je jedna od namirnica koja pomaže dobivanju kilograma, pa su je zato izbacivali s jelovnika.

Kako je rekao George Pounis, glavni autor studije istraživanja, tjestenina pomaže u postizanju boljeg indeksa tjelesne mase, užem struku i bokovima. Istraživanje je provedeno na više od 23 tisuće ljudi.

Pravi razlog istraživanja nije bio samo dokazati kako tjestenina utječe na naše zdravlje, već kakve općenito mediteranska prehrana ima posljedice za zdravlje.

Ključ je, naravno, u umacima kojima nemilice prelijevamo tjesteninu - ako su jednostavni i nemaju puno kalorija, obrok će biti zdrav, uravnotežen i neće vas udebljati. No, ako napravite teški umak i po svemu još neumjereno pospete parmezana, masnog i kaloričnog sira ... znate što slijedi.

Stoga, umjereno i pametno!

05.07.2016. 13:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh