« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
PJONGJANG

Tisuće prosvjedovale protiv UN-ovih sankcija

Visoki državni i vojni dužnosnici za sankcije su direktno optužili SAD, te poručili kako neće odustati od nuklearnih pokusa

(Corbis)
Više o

SAD

,

prosvjed

,

UN

,

Sjeverna Koreja

,

sankcije

,

Pjongjang

,

nuklearni pokus

Nezadovoljstvo UN-ovim sankcijama protiv Sjeverne Koreje danas je na ulicama Pjongjanga izrazilo više od stotinu tisuća ljudi, javljaju službena sjevernokorejska glasila. Visoki vojni dužnosnik okupljenom mnoštvu je rekao da će Sjeverna Koreja "uskoro iskoristiti svoje pravo na preventivne pokuse kako bi mogla odgovoriti i na najmanju provokaciju svojih neprijatelja", misleći pritom na SAD, prenijela je službena agencija KCNA.

Na skupu održanom u ponedjeljak u sjevernokorejskoj prijestolnici, tajnik glavnog odbora Radničke stranke Sjeverne Koreje Kim Ki-nam optužio je SAD da je kriv za sankcije UN-a. "Odluka o sankcijama koju je donijelo UN-ovo Vijeće sigurnosti nedopustiva je šala uperena protiv dostojanstva Korejaca i drzak kriminalni čin koji narušava suverenitet Sjeverne Koreje", rekao je Kim.

Vijeće sigurnosti UN-a u petak je jednoglasno odlučilo da će pooštriti sankcije Sjevernoj Koreji zbog njezina nuklearnog pokusa 25. svibnja. Sjeverna Koreja je u subotu odgovorila iznimno oštro, zaprijetivši da nikada neće odustati od svojih nuklearnih planova i od uporabe plutonija u vojne svrhe.

Izvor: Hina

15.06.2009. 22:02:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh