« Film
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
PREMIJERA 2. POSLJEDNJEG DIJELA

Tisuće obožavatelja reklo zbogom Harryju Potteru

Avanture Harrya, Rona i Hermione bile su "zlatna koka" za holivudski studio Warner Bross

Obožavatelji se oprostili s Harryjem Potterom
Obožavatelji se oprostili s Harryjem Potterom (YouTube)
Više o

Daniel Radcliffe

,

premijera

,

Harry Potter i darovi smrti

Unatoč kiši i oštrim mjerama sigurnosti tisuće obožavatelja okupile su se u četvrtak na londonskom trgu Trafalgar kako bi rekli posljednje "zbogom" dječaku čarobnjaku Harryu Potteru, na svjetskoj premijeri posljednjeg nastavka u seriji filmova koja je oborila sve rekorde gledanosti i zarade, prenose Reuters i Hina.

"Harry Potter i Darovi smrti - drugi dio" osmi je nastavak, i prvi snimljen u 3D tehnologiji, franšize koja je više od bilo kojeg drugog filmskog ostvarenja izazvala oduševljenje publike i interes medija.

Avanture Harrya, Rona i Hermione bile su "zlatna koka" za holivudski studio Warner Bross, jer je sedam dosadašnjih nastavaka zaradilo ukupno 6,4 milijardi dolara samo na kino blagajnama i još milijarde od prodaje DVD-a i drugih predmeta povezanih s filmovima.

Za generaciju Potterovih obožavatelja, oni su bili karta za ulazak u svijet čarobnjaštva britanske spisateljice J.K.Rowling koja je od 1997. do 2007. napisala sagu od ukupno sedam knjiga. Diljem svijeta prodano je više od 400 milijuna primjeraka, zahvaljujući čemu je Rowling postala prvi pisac milijarder i stvorena široka baza obožavatelja za filmove koji su uslijedili.

Visokim metalnim ogradama blokirani su ulazi na trg, pa stotine obožavatelja nisu na vrijeme stigle do crvenoga tepiha po kojem su prošetale filmske zvijezde praćene vriskom oduševljenih "Potermanijaka". Tisuće uzbuđenih obožavatelja koji su imali sreću stići na vrijeme izvikivali su imena filmskih likova i imena glumaca koji su se preko crvenog tepiha popeli na povišenu pozornicu.

Glumci, koji su se probijali kroz fanove te stotine novinara i kamera, kažu kako se i sami pitaju što sad, u postpoterovskoj fazi, iako su zahvaljujući filmu ušli na A-listu filmskih zvijezda s golemim bogatstvom.

"Nedostajat će mi Hermiona i njezin život i to pretvaranje u film knjiga koje sam i sama s užitkom čitala", rekla je filmska Hermiona, Emma Watson.

Rupert Grint (22), koji u filmovima igra Rona Weasleya, rekao je kako se osjeća kao da je zakoračio u stvaran svijet iz balona u kojem je proveo veliki dio svog života.

"Teško mi se prisjetiti ranijeg života koji se završava nakon 2 sata i deset minuta koliko traje film...Ne znam, sve mi je to jako čudno", rekao je Grint.

Daniel Radcliffe (21) koji je posljednjih deset godina glumio Harrya Pottera, uzbuđen je zbog kraja serijala. "Mislim da je ovaj film svjetlosnim godinama udaljen od svih drugih filmova iz serijala. Kada govorimo o kvaliteti, ovo je najbolji film koji smo ikada snimili, pa sam oduševljen što se rastajemo u tako pozitivnom tonu", rekao je Radcliffe videolinkom iz New Yorka gdje nastupa u predstavi na Broadwayu.

08.07.2011. 09:28:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh