« Film
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
FILMSKI FESTIVAL

Ovogodišnji Pula Film Festival najveći u zadnjih 20 godina

Na festivalu će biti prikazano 176 filmova, što je najveći broj otkako je samostalne i neovisne Hrvatske

Fotografija vijesti
Više o

Pula film festival

,

Pula

176 filmova koji će se prikazati na Festivalu igranog filma u Puli čini ovogodišnji 58. festival najvećim otkako je neovisne Hrvatske, rekao je Zlatko Vidačković, ravnatelj festivala, prenosi Hina.

Vidačković je najavio sutrašnje otvorenje ovogodišnjega međunarodnog programa "Europolis-Meridijani" filmom Francoisa Ozonaija "Trofejna žena" te retrospektivu Jamesa Ivoryja, a govoreći o svečanom otvorenju tog festivala u Areni naglasio je da će publika, osim mnogih filmskih isječaka, moći vidjeti i tri iznimno atraktivna glazbeno-scenska nastupa.

Prvak Berlinskoga državnog baleta Leonard Jakovina i solisti Baleta HNK u Zagrebu Daniil Yastrebov, Eugen Dobrescu, George Baldovin, Roger Neves i Edgar Castillo izvest će plesnu točku nadahnutu glasovitim filmom "Metropolis" u koreografiji Staše Zurovca, a zatim će gudački kvartet Porin izvesti hrvatsku himnu i tri kratke filmske teme Bernarda Hermanna u povodu 100. obljetnice rođenja tog velikana filmske glazbe.

Na kraju 45-minutnoga svečanog otvorenja Gabi Novak izvest će pjesmu iznenađenja kojom će najaviti koncert filmskih songova koji će održati sljedeći dan u pulskoj Zajednici Talijana.

Producentica tog festivala Tanja Miličić predstavila je program dječjih matineja koje će se prikazivati od 9. do 15. srpnja. Prvi je na programu film "Tajna starog tavana" redatelja Vladimira Tadeja u kinu Valli. Miličić je posebno naglasila ovogodišnji, kako je rekla, "snažan iskorak u izravnoj komunikaciji" tog festivala i Puljana te njeihovih gostiju putem mnogih plakata koji će označavati "bitne festivalske lokacije, ali i putem brojnih projekcija foršpana filmova na Portarati".

Ovogodišnja je novost i dječji žiri koji će ocjenjivati filmove iz dječjeg programa, a već tradicionalno svoj će sud o filmovima dati i mladi filmofili. Ove ih se godine prijavilo 22 iz Pule, Rijeke, Splita i Zagreba te iz Češke i SAD-a.

Nacionalni program ovogodišnjega Festivala igranog filma održat će se od 16. do 23. srpnja u pulskoj Areni.

08.07.2011. 16:36:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh