« Film
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
FILMSKE MOĆI

10 filmskih stvari koje bismo jako voljeli imati u stvarnosti

Teleportacija, nevidljivost, žene s tri sise i još pregršt drugog neprimjerenog sadržaja pronaći ćete na ovom ultimativnom popisu

Fotografija vijesti
Više o

film

,

Nicholas Cage

,

teleportacija

,

lightsaber

Koliko ste samo puta gledali film i pomislili kako bi bilo sjajno kada bi neke stvari prikazane u njemu postojale i u stvarnosti? Donosimo vam listu nekoliko najcool filmskih stvari koje nažalost vjerojatno nikad nećemo vidjeti u stvarnosti.

Svjetlosne sablje

Crvene, plave, zelene ili ljubičaste, uopće nije važno. Svaki frajer koji drži do sebe potajno želi jedan od ovih simbola mačizma i svemirskog viteštva s kojim će impresionirati komade. Svaka sličnost s frojdovskim falusnim simbolima je potpuno slučajna.

 

 

Četiri tjedna u 10 sekundi

Zar ne bi bilo sjajno kada bi život ovako funkcionirao? U prijelomnom životnom trenutku spremno donosite nekoliko ključnih odluka i prepuni novostečene energije bacate se na njihovo ostvarenje. Kad bi život bio kao film, sljedećih nekoliko scena prikazalo bi kalendar kojemu vjetar trga listove simbolirajući dane i tjedne koji prolaze te vas kako naporno vježbate, radite ili učite dok jurite prema zadanom cilju.

Nažalost, u stvarnom životu, prvotni zanos napustio bi vas nakon 30 minuta, a sutradan bi nakon pola kile sladoleda zaključili kako nagle i rigorozne dijete ipak nisu najpametniji način za mršavljenje.

Zgodne cure koje padaju na štrebere

Ako je vjerovati filmovima, svaka nevjerojatno zgodna srednjoškolka pred kojom dečki drhte, a djevojke daju sve kako bi joj mogle biti prijateljice, zapravo je potajno zaljubljena u glavnog junaka koji je potpuni šmokljan. Sve što nam još treba jest velika opasnost koja prijeti uništenjem planete i stereotipni filmski par je tu.

 

 

Teleportacija

Putovanje svemirom vjerojatno ne bi bilo ni približna tlaka kakva je trenutno kad bi postojao način da jednostavno dovodite i odvodite ljude sa površine planeta. Svemirski brodovi i različiti shuttleovi su tako passé, živjela teleportacija! U svega nekoliko sekundi misteriozni će uređaj razbiti vaše tijelo na molekule i atome te ih opet sastaviti na nekoj drugoj lokaciji, i to uglavnom onako kako su prvotno bili. Reklamacije ne uvažavamo!

Usporeno vrijeme

Stvarni život djeluje jako dosadno otkada je izašao Matrix i pomeo svojim forama svijet s nogu. Pritom ne mislimo na duge kožne kapute i urbane sunčane naočale, već na čuveni „bullet time", odnosno mogućnost da usporimo vrijeme kad god nam to paše, a sve kako bi stigli popiti čaj i pročitati Anu Karenjinu prije nego što metak ispaljen sa 10 metara udaljenosti stigne do nas.

 

Uređaj koji predviđa zločine

Ako je vjerovati glasinama, biti ubijen nije najbolji osjećaj na svijetu. Ne bi li bilo sjajno kad bi mogli eliminirati ovaj i ostale teške zločine time da osmislimo uređaj koji može predvidjeti namjere onog susjeda koji nas već tjednima gleda ispod oka dok parkiramo ispred njegovog dvorišta? Borcima za ljudska i građanska prava te ostalim provokatorima poručujemo da onaj tko ne krši zakon, nema se čega ni bojati!

Sposobnost trčanja brže od eksplozije

U stvarnom životu, uhvati li vas eksplozija, nećete imati vremena ni opsovati sudbu kletu, a kamoli pobjeći izvan njenog dometa. U filmovima, s druge strane, sasvim je normalno da pobjegnete eksploziji koja je na rubu da vas sustigne, posebice ukoliko ste glavni junak, njegova djevojka, član obitelji ili kućni ljubimac. Bonus bodove za stil dobit ćete i ukoliko mirno hodate a da se ne osvrnete za sobom dok iza vas cijela rafinerija odlazi kvragu.

 

Uređaj za nevidljivost

Umjesto novog iPhonea, za Božić od Djeda Božićnjaka zaželite ovaj ultimativni modni gadget. Bez obzira na to treba li vam za to da supruzi neopaženo zbrišete sa dečkima na pivu ili odspavate ispod radnog stola za vrijeme radnog vremena, trenutna nevidljivost koju pruža ova stvarčica bit će sigurno od neprocjenjive vrijednosti.

 

 

Uređaj za udisanje vode

Prije no što se bacio na stvaranje planeta Pandore i njegovih modrih mačkolikih stanovnika, James Cameron predstavio nam je i jedan iznimno zanimljiv uređaj u svom filmu Bezdan iz 1989. Koristeći specijalno napravljeno odijelo, vaša će pluća biti sposobna udisati kisikom obogaćenu vodu, sličnu onoj koju udišete dok ste u majčinoj utrobi, ako je vjerovati filmu. Bilo kako bilo, mislimo da je vrijedno dodati da ovo ipak ne pokušavajte kod kuće.

Mutanti s tri sise

Vjerujemo da nema potrebe ovo dodatno pojašnjavati. Tri. Sise. Nema na čemu.

 

 

 

 

 

04.07.2011. 20:12:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh