« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci
POSLJEDNJI POZDRAV

Tisuće na pogrebu Ivane Hodak

Ako nisu uspjeli prosvjedi u utorak, današnji pogreb na neki način odražava opći stav

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vjekoslav Skledar/CROPIX)
Više o

Ivana Hodak

,

ubojstvo Ivane Hodak

,

komemoracija HOK

Nakon komemoracije u Odvjetničkoj komori, gdje su se od mučki ubijene Ivane Hodak oprostili obitelj i kolege iz struke, pogreb na Mirogoju pretvara se u nešto vrlo čudno. Iako je pokojnica zacijelo imala širok krug prijatelja i znanaca, nitko nije mogao očekivati ovakav odaziv.

ZET je bio prisiljen uvesti dodatne autobuse kako bi svi koji se žele oprostiti od Ivane Hodak stigli na Mirogoj, a velik broj ljudi dolazi i pješke. Posljednji ispraćaj trebao je početi u 15.50 sati, no obzirom na količinu prisutnih koji žele izraziti svoju sućut obitelji kasnilo se s ispraćajem sve do 16.30.

Pojavio se i Ljubo Pavasović Visković, koji je komemoraciju morao propustiti zbog još jednog posjeta MUP-u u Heinzelovoj, gdje je stigao oko 10 sati i izašao nakon dva sata razgovora s istražiteljima.

Na Mirogoju su se pojavili svi koji bilo što znače u javnom životu Hrvatske, od poznatih glazbenika i sportaša do pripadnika zlatne hrvatske mladeži koji su proveli djetinjstvo s Ivanom Hodak. Pojavio se i znatan broj političara, od onih tipa Anto Kovačević, Miroslav Tuđman i Joso Mraović preko Ante Đapića do Marine Matulović - Dropulić, većinom bivših klijenata Zvonimira Hodaka.

Pjesmom "Krist jednom stade na žalu" od Ivane Hodek oprostila se Nina Badrić, dok bi govornici trebali biti njena prijateljica, glumica Jelena Perčin, i predsjednik Hrvatske odvjetničke komore Leo Andreis. (metro portal)

10.10.2008. 16:37:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh