« Glazba
objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci
KRALJ

Tisuće fanova obilježile godišnjicu smrti Elvisa Presleya

Tisuće obožavatelja Elvisa Presleya bdijenjem su u njegovu domu Graceland u Memphisu u saveznoj američkoj državi Tennessee dočekale petak

Kralj je otišao pred 36 godina
Kralj je otišao pred 36 godina (Arhiva)
Više o

Elvis Presley

,

godišnjica smrti

Uz svijeće, tihu glazbu, vijence cvijeća i Presleyeve fotografije obožavatelji su hodali Vrtom meditacije (Meditation Garden) u Gracelandu gdje su osim pjevača pokopani i njegovi roditelji.

Svake godine bdijenje u Gracelandu završnica je tjedan dana duge komemoracije koja se obilježava glazbenim, filmskim i drugim manifestacijama u čast pjevača, glazbenika i glumca koji je umro 16. kolovoza 1977., od srčanog udara nakon borbe s bolestima i ovisnošću.

Ovogodišnji doprinos komemoraciji je luksuzno izdanje tri CD-a 'Elvis at Stax' sa snimkama koje Presley snimio u tom studiju, prenosi portal International Business Times.

Prema policijskim procjenama na 36. godišnjicu u Gracelandu očekuje se 35.000 ljudi, a lani je 75.000 odalo počast kralju rocka i tada su se obožavateljima prvi put obratile i bivša Elvisova supruga Priscilla te kćiLisa Marie Presley.

Elvis Presley, jedna je od ikona 20. stoljeća koji je još za života postao legenda kao glumac i uspješan izvođač pop, blues i gospel glazbe te je najbolje prodavan solo umjetnik u povijesti glazbe snimljene na nosače zvuka. 


16.08.2013. 15:17:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh