« Film
objavljeno prije 5 godina i 5 mjeseci
COOL

The Rocky Horror Picture show uz House of Flamingo u MM centru

The Rocky Horror Picture Show će nam nakon projekcije približiti filmski kritičar Mario Kozina i jedinstven umjetnički kolektiv House of Flamingo

Kultni film uz House of Flamingo
Kultni film uz House of Flamingo (Arhiva)
Više o

MM centar

,

House of Flamingo

,

The Rocky Horror Picture Show

petak, 9. studenog u programu Kratkih slika -Prezreni žanr, prošireni žanr gledamo klasik The Rocky Horror Picture Show kojeg će nam nakon projekcije približiti filmski kritičar Mario Kozina i jedinstven umjetnički kolektiv House of Flamingo. Vidimo se u 20 sati u MM centru, ulaz besplatan.

The Rocky Horror Picture Show mjuzikl je s elementima SF-a, komedije i horora iz 1975., nastao u režiji Jima Sharmana. Scenarij su napisali Sharman i Richard O'Brien, a temelji se na istoimenom kazališnom mjuziklu Richarda O'Briena iz 1973. Produkcija je satirična posveta SF i horor filmovima B produkcije nastalima između 1930. i 1970. U filmu glume Tim Curry, Susan Sarandon i Barry Bostwick te članovi postave kazališnoga mjuzikla.

Priča se vrti oko tek zaručena para čiji se automobil kvari u kišnoj noći pokraj dvorca u kojem će potražiti pomoć. Dvorac je pun neobičnih, kostimiranih ljudi, a vodi ga Dr. Frank N. Furter, ludi znanstvenik. Film je svoju popularnost stekao 1976. kad ga je publika počela prikazivati u Waverly kinu u New Yorku. Četrdeset godina poslije, to je najduže prikazivan film u filmskoj povijesti.

Često ga se prikazuje u vrijeme Noći vještica. Danas, film uživa ogromnu međunarodnu popularnost. 2005. United States National Film Registry, Library of Congress uvrstio ga je u red filmova za očuvanje.

07.11.2018. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh