« Film
objavljeno prije 5 godina i 5 mjeseci
16. ZFF

Brazilski film "Voljeni" u nedjelju otvara 16. Zagreb Film Festival

U osam festivalskih dana očekuje nas 100 filmova u 12 programa, filmski razgovori, predavanja i radionice

Voljeni otvara ZFF
Voljeni otvara ZFF (ZFF)
Više o

Zagreb Film Festival

,

program

,

16. ZFF

U nedjelju 11. studenog svečano se otvara 16. Zagreb Film Festival. Slatkih šesnaest festival će proslaviti uz toplu filmsku priču o ljubavi Voljeni, koja gledatelje vodi u jedno kaotično obiteljsko gnijezdo iz predgrađa Rio de Janeira. Uz brojna poznata lica iz svijeta filma na svečanost otvaranja stiže i brazilski redatelj i koscenarist Gustavo Pizzi.

U osam festivalskih dana očekuje nas 100 filmova u 12 programa, filmski razgovori, predavanja i radionice. Više od 100 filmskih gostiju ovih dana stići će u Zagreb sa svih strana svijeta.

Uz Gustava Pizzija, upoznat ćemo jednu od najznačajnijih europskih producentica Marianne Slot (Halla ide u rat), redatelja Ognjena Glavonića i ekipu njegovog filma Teret predvođenu glavnim glumcem Leonom Lučevim, talijansku redateljicu Costanzu Quatriglio (Kao da je moj sin) i glavnu glumicu Tihanu LazovićBobu Jelčića (Sam samcat) i glavne glumce Rakana Rushaidata i Mikija Manojlovića,Saru Hribar i Marka Šantića (Lada Kamenski), peruanskog redatelja Alvara Delgada Aparicia L.(Retablo), bh. redateljicu Aidu Begić (Ne ostavljaj me) i producenta Phillipea Avrila (Manta Ray).

U ponedjeljak na ZFF-u gledamo velika glumačka imena: Carey Mulligan i Jake Gyllenhaal briljiraju u drami Divljina, debitantskom ostvarenju Paula DanoaTihana Lazović sjajna je u talijanskom filmuKao da je moj sin, a u filmu Tel Aviv gori gledamo Kaisa Nashifa koji je za ulogu simpatičnog stažista TV sapunice nagrađen u Veneciji. Utorak je dan očinske ljubavi - drame Ne ostavi traga (Debra Granik, Ponovno s nama) i Sam samcat (Bobo Jelčić, glavni program) nose tate i njihova ljubav. 

Berlusconijevska srijeda na ZFF-u donosi čak dvije priče o bivšem talijanskom premijeru - Loro Paola Sorrentina (Velikih 5) i Kajman Nannija Morettija (Tajkuni: Jučer, danas, sutra). Četvrtkom se ZFF bavi važnim temama - na rasporedu je hrvatska premijera filma Teret o zataškavanju ratnih zločina u Srbiji za vrijeme Miloševićeva režima i novi film Laszla NemesaPrije mraka, kojim autor sjajnog prvijencaSaulov sin upozorava na prijetnje totalitarizma nad Europom. Vizualno raskošni petak na meni ZFF-a donosi dva filma koja se moraju gledati na velikom platnu - tajlandski Manta Ray i peruanski Retablo, a u subotu se festival zatvara filmom Sidro i nada u društvu dive Geraldine Chaplin. ZFF traje i dan nakon zatvaranja pa je tako nedjelja rezervirana za prvi odlazak u kino za najmlađe i reprize naslove iz glavnog i popratnih programa.

Osim u Zagrebu, u filmovima s ovogodišnjeg programa uživat će i publika diljem Hrvatske: u Velikoj Gorici, Samoboru, Puli, Splitu, Hvaru, Dubrovniku, Varaždinu, Ivancu, Koprivnici, Bjelovaru, Daruvaru, Slatini, Đakovu, Omišu i Supetru. Od 15. do 18. studenog u tim će gradovima biti prikazan dio filmova iz Glavnog programa te iz dječjeg programa Bibijada, kao i selekcije domaćeg kratkometražnog filma Kockice.

Pozivamo vas da gledate filmove i pratite programe jer nikad ne znate na kakvu ćete priču naići. Pronađite svoj film na zff.hr.

10.11.2018. 17:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh