« Film
objavljeno prije 5 godina i 5 mjeseci
KRATKE SLIKE

Runda kratkog / Sonja i Marina: Genijalne prijateljice

Sonja Tarokić za par mjeseci kreće u snimanje svog dugo pripremanog dugometražnog prvijenca Zbornica čiji je scenariji od početka razvijala u suradnji s Marinom

Kurvo
Kurvo (Kultura promjene)
Više o

Kultura promjene

,

Marina Redžepović

,

Kratke slike

,

Sonja Tarokić

četvrtak, 8. 11. na Kratkim slikama u sklopu programa Runda kratkog gledamo filmove redateljice Sonje Tarokić,  Crveno (2009), Kurvo! (2011) i Ja sam svoj život posložila (2012). Nakon projekcija, filmska kritičarka Višnja Vukašinović razgovarat će s redateljicom Sonjom Tarokić i glumicom Marinom Redžepović.

Program se održava u MM centru, a početak je u 19:30.

Redateljica Sonja Tarokić i glumica Marina Redžepović surađuju već cijelo jedno desetljeće, a njihovo je profesionalno prijateljstvo iznjedrilo kratke igrane filmove u kojima se filigranski precizno razlaže ženska intima. Zahvaljujući njima ponuđenim uvidima o sadomazohističkoj prirodi međuženskih odnosa, neiskorjenjivosti iluzija u izgradnji identiteta i tami takozvanog prostora slobode u hrvatski je film na velika vrata ušla slika žene lišena svih do tada prisutnih stereotipa.

S redateljicom Sonjom Tarokić i glumicom Marinom Redžepović filmska krtičarka Višnja Vukašinović razgovara o temama koje ih zaokupljaju u umjetničkom i privatnom smislu kao i o njihovom vlastitom genijalnom prijateljstvu kojeg se uskoro pripremaju sublimirati u iskustvo dugog metra.

Sonja Tarokić za par mjeseci kreće u snimanje svog dugo pripremanog dugometražnog prvijenca Zbornica čiji je scenariji od početka razvijala u suradnji s Marinom kojoj će, kao i u kratkišima, pripasti glavna uloga naizgled snažne i samopouzdane žene.

Ovakvo intenzivno prijateljstvo glumice i redateljice usmjereno kreiranju moćnih portreta žena na intimnim prekretnicama jedinstveno je i u kontekstu svjetskog filma pa nam je čast ugostiti ove dvije nerazdvojne dame i otkriti u kojem su filmu s novim filmom kao i što su naučile iz svih dosadašnjih.

06.11.2018. 14:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh