« Glazba
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci

The Havana Lounge - zvuci Kube u Tvornici

Fotografija vijesti
Više o

the havana lounge

,

Tvornica kulture

,

buena vista social club

Zvijezde danas već kultnog film Wima Wendersa ‘Buena Vista Social Club’ već su u nekoliko navrata posjećivale Hrvatsku, ponekad one originalne, a nekad i neke koje su bile ‘malo manje originalne’, ali su se uspješno ‘šlepale’ uz najuspješniji world music projekt na isteku prošlog stoljeća.

Tvornica kulture ponudit će u nedjelju, 3. veljače, jedan drugačiji pogled na Buena Vistu, a zagrebačka publika moći će uživati u chan chanu, kao i u Europi još nepoznatoj son klasici, te u novim kompozicijama u tradicionalnom stilu, koji će biti prezentirani u velikoj originalnoj postavi. Program osmišljen na Kubi koji trenutačno putuje svijetom nazvan je ‘Live From Buena Vista - The Havana Lounge’ sjedinjenje je top-zvijezda tradicionalne havanske scene, među koje se ubraja puno poznatih imena. A među zvijezdama koje dolaze u Zagrebu su pjevač Julio Alberto Fernandez, perkusionist Jullienne Oviedu Sanchez, pjevačica Teresita Garcia Caturla, tubači Yanko Pizaco i Daniel Ramos te pijanist legendarne grupe Tropicana, Rodolfo ‘Peruchin’. Posjetitelji koncerta ‘Live From Buena Vista - The Havana Lounge’ svjedočit će akustički proizvedenoj glazbi najboljih. Poseban čar ove glazbe je savršena mješavina najrazličitijih kulturnih utjecaja, koji kubanski identitet spajaju u cjelinu.

Son klasikaHrvatska publika moći će uživati u chan chanu, kao i u Europi još nepoznatoj son klasici, te u novim kompozicijama u tradicionalnom stilu. The Havana Lounge je sjedinjenje top-zvijezda tradicionalne havanske scene, među koje se ubraja puno poznatih imena. 

Piše: Marko Podrug
01.02.2008. 02:51:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh