« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
TERORIZAM

Teroristički napad u Belgiji: U Liegeu četvero mrtvih i 75 ranjenih

Prva izvješća svjedoka su kontradiktorna i govore o više muškaraca koji su bacili četiri granate na autobusnu stanicu koja se nalazi na središnjem gradskom trgu Saint-Lambertu

Fotografija vijesti
Više o

terorizam

,

teroristički napad

,

pokolj u Liegeu

Barem četvero poginulih i više od 75 ozlijeđenih krvavi je rezultat terorističkog napada koji se danas dogodio u samom središtu belgijskog grada Liegea, javljaju svjetske agencije.

Prva izvješća svjedoka su kontradiktorna i govore o više muškaraca koji su bacili četiri granate na autobusnu stanicu koja se nalazi na središnjem gradskom trgu Saint-Lambertu.

Prema još uvijek nepotvrđenim izbješćima, u napadu je poginuo i jedan od napadača, ali policija upozorava da su još barem dvojica u bijegu. Stanovnici su upozoreni da ostanu unutar svojih domova, trgovina i ostalih prostora te da ne izlaze na ulicu.

Belgijske novine Le Soir izvještavaju kako su se u gradu čuli i pucnjevi. Iste novine javljaju i kako je jedan od napadača uhićen, dok je drugi pobjegao u obližnju zgradu suda.

Jedan je svjedok za belgijsku RTL televiziju rekao je čuo tri eksplozije, nakon čega je uslijedila serija pucnjeva, zbog čega je trgom zavladala nezapamćena panika.

Belgijsko ministarstvo unutarnjih poslova za sada još uvijek nije poduzelo posebne mjere vezane uz teroristički napad u Liegeu. "Trenutno se bavimo prikupljanjem informacija koristeći razne kanale", rekao je glasnogovornik MUP-a agenciji Belga.

13.12.2011. 15:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh