« Život
objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci
BUCI MUCI

Tepanje partneru vraća nas u djetinjstvo

Ako ste jedni od onih koje prijatelji gledaju ispod oka zbog stalnog tepanja partneru, evo dobrog objašnjenja zašto to radite

Tepanje je duboko ukorijenjeno
Tepanje je duboko ukorijenjeno (Shutterstock)
Više o

veze

,

partneri

,

tepanje

,

imena od milja

Zaljubljeni parovi koji stalno tepaju jedno drugome obično nakon nekog vremena počnu ići na živce svojoj okolini, koja takvo ponašanje prvo gleda s naklonošću i simpatijom, no kad pretjeraju ...

Ipak, nemojte tako brzo osuđivati, jer se zapravo radi o neurokemijskom procesu u mozgu koji ih povezuje s prvim osjećajima sreće, ispunjenja i zadovoljstva koje su imali u najranijem djetinjstvu.

>> Put do zdrave, sretne i dugotrajne veze >>

Za ovakvo su ponašanje odgovorni hormoni, jer je romantična veza zapravo biokemijski strukturirana vrlo slično prvom doživljaju ljubavi koji smo imali u životu - roditeljskoj ljubavi.

Dopamin, hormon sreće aktivira centar za nagrađivanje, a kako mladi parovi žele provesti što više vremena zajedno, postaju sve zadovoljniji i ushićeniji. Fizičku će ljubav pojačati fenilatilamin, hormon ljubavi koji izaziva euforičnu sreću među partnerima, dok oksitocin, hormon koji spaja i daje osjećaj zaštićenosti i sigurnosti zatvara ovo sveto trojstvo.

>> Male tajne za sretnu vezu >>

Stoga, kad sljedeći put čujete cuci muci buci i slično, okrivite hormone, a ne ljude ...

03.10.2014. 19:52:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh