Teleće pečenje s grožđem
U sezoni grožđa šteta bi bilo ne isprobati ovaj slastan recept za pečenje s neuobičajenim dodatkom
Ako vam se po kući mota komad teleće ruže ili vam je zapela za oko u lokalnoj mesnici, ne oklijevajte već iskoristite ovaj sjajan recept.
Teleće pečenje sa grožđem
Sastojci :
50 ml maslinovog ulja
50 g maslaca
1 kg teleće ruže
1 grančica ružmarina
1 grančica kadulje
2 stabljike celera
1 stabljika peršina
2 mrkve
2 luka
3 češnja češnjaka
po želji soli
po želji papra
250 ml bijelog vina
600 g grožđa (crno i bijelo)
Priprema:
Na ugrijanu mješavinu maslinovog ulja i maslaca stavite teleću ružu koju ste prethodno marinirali u ulju, soli i papru te grančicu kadulje i ružmarina. Meso pecite sa svih strana 10-ak minuta na srednjoj vatri.
Dodajte stabljike celera, list peršina te mrkvu i luk narezane na krupne komade (možete dodati i krupno rezani češnjak). Sve začinite sa paprom i soli te podlijte sa bijelim vinom.
Nakon što je tekućina zakipila, maknite sve sa vatre i ocijeđeni komad pečene teletine prebacite u posudu za pečenje. Dodajte bobice grožđa i zalijte sokom od pečenja. Sve zajedno pecite u pećnici 20 minuta na 180 stupnjeva i poslužite.
Novi komentar