« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci
FESTIVAL OKUSA

Ekstravagantne večere u zagrebačkim restoranima!

Ukoliko se želi ostaviti dojam na korisnike i pozvati ih na posjet lokaciji koju nisu prije posjetili, ne postoji bolji način od posebne ponude tijekom Festivala Okusa

Hotel I zatvara ciklus ekstravagantnih večera
Hotel I zatvara ciklus ekstravagantnih večera (Festival okusa)
Više o

Festival okusa

,

ekstravagantne večere

Ideja je jednostavna. Ukoliko se želi ostaviti dojam na korisnike i pozvati ih na posjet lokaciji koju nisu prije posjetili, ne postoji bolji način od posebne ponude tijekom Festivala Okusa. Gostima se želi pružiti jedinstveno iskustvo o kojem će se dugo govoriti te smo potakli objekte da kreiraju posebne i pristupačne menije kroz koje će pokazati najbolje od sebe i pokušati ih impresionirati.

18. rujna

Niz Ekstravagantnih večera otvara Bistro Apetit u Jurjevskoj ulici. Za večeru, koja će se održati, vrhunski sommelier Ivan Jug pripremio je pet sljedova jela koja će oduševiti svakoga. Tako će se na meniju, između ostalog, naći parfait od romba i hlapa, rižota s hokaido bućom te black Angus double entrecote „caffe de Paris", a od pića će se posluživati Graševina, Sauvignon, Chardonnay, Cabernet Sauvignon Superior te druga vina. Samo na taj dan gosti će u ovim delicijama moći uživati po posebnoj festivalskoj cijeni od 360 kuna.

19. rujna

Idući je restoran Maestro hotela Phoenix koji će večeru ugostiti. Sandra Komljenović, voditeljica odjela hrane i pića, otkrila nam je kako će se na meniju tako naći hrskavi canapei s namazom od tartufa, ražnjići pršuta i dinje s mozzarellom, te mnoga druga jela, a za vinsku priču pobrinuo se hrvatski vinar Davor Zdjelarević koji je pripremio Žlahtinu, Sauvignon Blanc, Malvaziju, Rose...Cijena uz predočenje festivalske ulaznice bit će 490 kuna.

20. rujna

Istu večer "suočit" će se dvije restoranske "sile" različita cjenovna ranga.

Ekstravagantnu večeru organizirat će zagrebački Bistro Karlo, omiljen među političarima, poslovnjacima i estradnjacima. Sommelier Karlo Gjurašek za večeru koja počinje 20. rujna u 20 sati otkrio je neka od jela koja je pripremio. Tako će se na meniju naći foie gras s kompotom od krušaka i butternut bundeve s coulisom od malina, školjke Sv. Jakova na emulziji od naranče i pjenicom od cikle na gnijezdu mladog šinata, a od vina će posluživati Cuvee speciale No. 1 Bela penina brut, Prestige Brut nature 2003. Extra brut itd. Kod Karla će se moći jesti po posebnoj festivalskoj cijeni od 375 kuna za pet sljedova.

Kulinarijat, simpatičan restoran na zagrebačkoj Opatovini, za ekstravagantnu večeru istog dana, priremio je meni po posebnoj festivalskoj cijeni od 160 kuna po osobi. Na njemu će se naći crvena kruška s kozjim sirom, brancin na chutneyju od svježe rajčice i sendvič od sladoleda sa sezonskim voćem.

21. rujna

Smješten na zagrebačkom zelenom valu, konoba Čiho već desetak godina slovi kao jedan od najboljih kutaka za hranu. Vlasnica Višnja Čihoratić osmislila je tri menija kako bi goste preko nepca vratila u stara vremena. Tako je, izdvojila je, pripremila juhu od luka po staroj recepturi njezine bake od prije 50 godina, a hobotnicu po starom korčulanskom receptu kojeg je posudila od bake bivšeg supruga. Na menijima će se također naći i stonska kamenica, buzara sa školjkama i škampima sa domadim pljukancima te mnoga druga ukusna jela.

23.09.

Dan nakon toga, Nacionalni restoran hotela „I" specijalno za ekstravagantnu večer priremio je iznenađenje u obliku jela i pića te uređena ambijenata, koje morate doći doživjeti na licu mjesta. Ovaj restoran je poznat po nacionalnim specijalitetima, domaćim zasitnim jelima, a specijalno za večeru, šuška se, otvorit će i wine bar gdje će predstaviti posebna domaća vina.

Zato ne propustite večere u kojima ćete uživati s najmilijima, a više informacija pronađite na www.FestivalOkusa.hr Posjet je uz rezervaciju na broj 01/4572288 ili pr@festivalokusa.hr

Ulaznica Festivala Okusa dostupna je na svim Eventim prodajnim mjestima, po cijeni od 60,00kn i vrijedi za dvije osobe bez ograničenja broja korištenja. Posjetite Festival Okusa do 24.09. u Hrvatskoj i krenite u istraživanje

17.09.2013. 22:03:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh