« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
top 3

Tehnološke uspješnice 2009.

Godinu na izmaku obilježile su tri hi-tech novosti – iPhone 3GS, Bing i Windows 7

(Wikipedia)
Više o

inovacije

,

iPhone 3GS

,

Bing

,

Windows 7

Početak prodaje brzog iPhone 3GS-a izazvalo je pomutnju među korisnicima mobitela i medija, a redovi kupaca mogli su se vidjeti u gotovo svim zemljama na čijim tržištima se pojavio najpopularniji smartphone.

Brojke govore za sebe - diljem svijeta je do danas prodano preko 50 milijuna novog iPhonea. U prilog mu ide jednostavno, praktično sučelje i gotovo beskonačni broj funkcija. Više od 100.000 "appova" pomaže u pronalaženju korisnih informacija s interneta i omogućuje ugodno surfanje bez žica i računala.

Nešto manje spektakularno, ali jednako napeto bilo je i lansiranje nove tražilice Bing s kojom Microsoft namjerava opasno ugroziti Google. Bing je u vrlo kratkom vremenu dosegnuo tržišni udio od 10% u SAD-u što se smatra vrlo uspješnim početkom. Daljnji razvoj trebao bi uslijediti integracijom napredne Wolfram Alphe i Twittera u sustav.

Bing u Hrvatskoj i velikom dijelu Europe još nije oživio, prije svega zbog nepostojanja lokacijskih usluga i vrlo suženim mogućnostima traženja. Ukoliko Microsoft Europi ponudi kompletnu lepezu svojih usluga, proširit će bazu sretnih korisnika koji cijene preglednost i atraktivno sučelje nove tražilice.

Krajem listopada ove godine pojavio se novi operativni sustav Windows 7. Kritičari ga nisu pokopali kao Vistu, a među korisnicima uglavnom izaziva pozitivne reakcije. "Sedmica" je brža, jednostavnija i sigurnija i očekuje se da će dosegnuti popularnost Windowsa XP.

07.12.2009. 14:32:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh