« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
PAPA BENEDIKT XVI.

Tehnološka postignuća ne smiju ići protiv ljudskog života

Papa Benedikt XVI. pozvao je u nedjelju na "poštovanje života", unatoč "novim tehnološkim postignućima", u prigodi posjeta doma za djecu sa smetnjama u razvoju u Barceloni

Papa Benedikt XVI.
Papa Benedikt XVI. (Getty Images)
Više o

papa Benedikt XVI.

,

život

,

tehnologija

Po dolasku u ustanovu "Nen Deu" (Božansko Dijete, na katalonskom) koju vodi Katolička crkva, Papu su srdačno dočekale redovnice i štićenici doma, mentalno retardirana djeca koju je Papa blagoslovio.

"Važno je da nova tehnološka postignuća na području medicine nikada ne idu protiv poštovanja života i ljudskog dostojanstva", rekao je Papa, misleći pritom na tehnike koje omogućuju selekciju embrija.

Papa je tijekom posjeta blagoslovio temeljni kamen za novu zgradu doma koja će nositi njegovo ime. Dom skrbi za djecu s Downovim sindromom, autističnu djecu, djecu koja pate od teškog oblika epilepsije i s problemima u ponašanju.

"Neka oni koji trpe zbog bolesti i psihičkog ili fizičkog nedostatka mogu uvijek primati ovaku ljubav i ovakvu skrb", poželio je Benedikt XVI., pohvalivši rad osam redovnica i 80 zaposlenika i volontera Nen Deua.

Benedikt XVI. je u svojoj homiliji u nedjelju u Sagrada Familiji u Barceloni još jednom osudio pobačaj i opetovao da se Crkva "protivi svakom obliku uništavanja života". Sveta Stolica se protivi pobačaju i svakom obliku eutanazije. Španjolski parlament je u veljači donio zakon kojim se liberalizira pobačaj koji je Vatikan nazvao "bezumnim". (hina/metro-portal)

07.11.2010. 21:53:41
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    xena
    08.11.2010. 14:14
    crkvi ne bi skodilo malo tehnologije, pogotovo neki napredak u glavama jer ovo sto je papa pricao prosli vikend je van svake pameti.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh