« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
smjene na htv-u

Tarik Filipović dobio otkaz?

Poznati voditelj u nemilosti je navodno već duže vrijeme, a povod otkazu je nedavna izjava u 'Milijunašu'

(Marko Miščević/Cropix)
Više o

Domagoj Burić

,

Vanja Sutlić

,

Tko želi biti milijunaš?

,

Tarik Filipović otkaz

,

Mario Sedmak

,

Maja Jurković

,

Elizabet Homsi

Izgleda da popularni voditelj kvizova, Tarik Filipović, više nije u milosti glavešina s HTV-a. Naime, kako doznaje Jutrnji list, u petak mu je suradnju otkazao direktor programa HTV-a Domagoj Burić.

Motiv otkazu bili su Tarikovi, kako tvrde na televiziji, neprimjereni komentari u zadnjem izdanju kviza 'Tko želi biti milijunaš' od četvrtka 24. rujna, kad je rekao otprilike sljedeće:

'Ta bolnica u Klaićevoj trebala bi biti cijela u zlatu koliko su dobili humanitarne pomoći...ne znam gdje je završio sav taj novac.'

No, saznaje se da je to bio samo povod. Navodno je HTV-ova Služba za gledatelje zbog njegovih šala na račun natjecatelja zaprimila velik broj pritužbi.

Domagoj Burić nije, međutim, otkazao suradnju samo popularnom voditelju, već je kaznio sve njegove nadređene!

Tako je smijenjen i urednik Kontakt programa Mario Sedmak, a na njegovo mjesto postavljen je Tomislav Štengl. Urednici emisije Maji Jurković zbog svega će biti oduzeto 30 posto od plaće, dok je urednica Zabavnog programa Elizabet Homsi, koja nije u direktnoj vezi s 'Milijunašem', kažnjena s 10 posto odbitka od plaće.

Burić je, tvrde na HTV-u, na urednike bio jako ljut zbog toga jer se 'Milijunaš' snima unaprijed, pa je bilo moguće da se Tarikove uvredljive rečenice izbace prije.

Iako nitko od 'šefova' nije htio dati komentar na novonastalu situaciju, doznaje se da Burićeva odluka nije ipak jednoglasno prihvaćena. Usprotivio joj se sam ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić koji još uvijek inzistira da se snimanja 'Milijunaša' nastave s Tarikom u voditeljskoj ulozi. Na HTV-u kažu da zbog ovog zadnjeg skandala postoje i velike šanse da se sazove izvanredna sjednica Vijeća HRT-a.

Inače, Tarikov honorar, tvrde izvori s Televizije, premašivao je 50.000 kuna i to sve donedavno kad je u sklopu svih smanjenja plaća i njemu snižen honorar na 35.000 kuna. Ostaje vidjeti hoće li Sutlić uspjeti spasiti Tarika, za kojeg su se donedavno svi na HTV-u hvalili da je jedan od uzdanica državne televizije.

26.09.2009. 09:48:04
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    emin
    03.10.2009. 11:04
    Oko bolnice je imao pravo i to nije razlg za otkaz ali da je pretjerivao u komunikaciji i dati sebi za prava diskutovati o osobenosti gostiju u emisijama koje je on vodio se moze dati otkaz zbog ne profesionalnosti.Njegov poriv i inteligencija nije mogla biti obuzdana, zasto?? smatram da se javni radnici moraju podvrci narko-testovima inace je to ogromna steta za javnost.
  2. avatar
    Grgo.
    03.10.2009. 13:36
    Gospodo s HTV NEDIRAJTE NAJ SPOSOBNIJE LJUDE Bog.Gledatelj . GRGO:
  3. avatar
    Serator
    04.01.2011. 10:37
    naranča komentari z tarika filipovića šta su ga izvrjeđali.....
  4. avatar
    Lana
    04.01.2011. 10:38
    AJME MENI ŠTA LI JE RUŽAN NA SLICI FUJ::::::::::(((((((((
  5. avatar
    Luka Poturicek
    16.09.2022. 14:49
    PA OVO JE SULUDO BOZE MOJ STA SE DESAVA U SVIJETU DO PRIJE KOJI GLEDAO SAM NJEGOVO PREDIVNO LICE NA SVOJEMU LCD TV-u OD 60 INČA A SATA ČOVJEK IZ CISTA MIRA DOBIVA OTKAZ? MA OVO JE NEVJETOVATNO!!!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh