« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
comeback

Spandau Ballet izdaje album nakon 20 godina stanke

Poznati bend započinje povratničku turneju idućeg mjeseca s novim singlom i albumom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

raskol spandau balett

,

spandau balett

,

povratak spandau balett

,

novi album spandau balett

,

turneja spandau balett

Članovi Spandau Balleta potpisali su novi ugovor izdavačkom kućom Mercury Records. Objavit će singl i album ovog listopada, prvi od 1989.

Frontman Tony Hadley je rekao da ne može vjerovati koliki je interes nastao među obožavateljima nakon što se pročulo da se bend ponovo okupio i da kreće na turneju. A nisu ih zaobišli niti mediji.

"Kada nam se ukazala prilika da se nađemo u studiju i zasviramo, jednostavno je nismo mogli propustiti", rekao je Hadley.

Tekstopisac benda, Gary Kemp dodao je kako je sve odmah sjelo na svoje mjesto i da su svirali bolje nego ikada prije. "Nova pjesma je odličan način da pokažemo kako se Spandau Ballet vratio, ne samo da svira stare hitove već i da se okuša s trenutnim predvodnicima pop glazbe."

Turneja će bendu donijeti oko 12 milijuna funti, a prvi koncert održat će se u Areni u Dublinu 13. listopada ove godine.

Razočarani fanovi sjetiti će se da je dugogodišnji raskol nastao nakon što su tri člana benda, pjevač Tony, bubnjar John i saksofonista Steve, tužili Kempa jer su smatrali da nije pošteno dijelio tantijeme, pa izgubili u sporu.

No, izgleda da su nesuglasice zaboravljene.

U svojim zlatnim danima Spandau Ballet je prodao preko 25 milijuna albuma diljem svijeta koji su uključivali hitove poput Only When You Leave, Gold, Through the Barricades.

Novi singl zvat će se Once More, a fanovi će ga moći skinuti sa službene stranice benda www.spandauballet.com

25.09.2009. 10:42:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh