« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
SUPERTALENT

Prvi Supertalenti nisu previše oduševili

POGLEDAJTE VIDEO - Početak dugo iščekivanog showa nije zaslužio laskave kritike, ali ipak je bilo par potencijalnih favorita - Lara Krizmanić, Hot Stuff i bend Zatvor

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Screenshot: Nova TV)
Više o

Dubravko Merlić

,

Nina Badrić

,

Supertalent

,

Supertalent NovaTV

,

Franjo Lucić

,

Enis Bešlagić

,

Lara Krizmanić

,

Polucija mozgova

,

Helter Skelter

,

Xiomara Ratković

Dosadašnja natjecanja za hrvatskog ovog ili onog talenta i zvijezdu nisu se previše iskazali, iznjedrivši tek Natali Dizdar koja je uspjela naći svoje mjesto na sceni. Supertalent, po licenci Got Talent, tvornice milijunskih naklada i senzacija tipa Susan Boyle, činio se dobrim receptom koji će napokon donijeti barem malo ravnopravnosti i mogućnosti stvarno talentiranim ljudima.

Tamo se, hvala Bogu, mogu prijaviti i oni koji nisu u kategoriji koju preferiraju hrvatski producenti: 18-25, kao lijep/a, kao simpatičan/na, kao zna pjevati i ima karizmu. Iako takav format privlači i priličnu količinu čudnih ljudi, Supertalent je u prvoj emisiji pokazao da ili u Hrvatskoj nema previše talenata ili je netko pogriješio u odabiru.

Krenimo sa žirijem, o kojem se već prolilo dosta tinte. Dubravko Merlić daleko je od Simona Cowella, ali ipak ima dovoljno televizije u žilama da može donijeti procjenu tko je za ekran, a tko nije. Nina Badrić je, za sada, suzdržanija nego u svojim uobičajenim izdanjima na televiziji, što je dobro jer nema previše forsirane sreće i „humora". Enisa Bešlagića također su malo zakočili, no ipak ima dovoljno bljesaka dokazanog komičara da žiri funkcionira kako treba.

Mešin i Bitorajac odrađuju svoj dio priče besprijekorno, i samo se možemo nadati da će ih biti što više na ekranu. Zašto je prva emisija dala presjek nekoliko gradova, zna samo redatelj, jer nije bilo neke poveznice među natjecateljima koja bi mogla opravdati takav pristup.

Natjecatelji su bili očekivani miks čudnovatih likova i wannabeja, a vidjeli smo stanovitog Brunu iz Zagreba (navodno akademskog glumca) čije su glasovne mogućnosti bile nedovoljne čak i za nezahtjevnu ABBU, a kan-kan zlatne djevojke razveselile su publiku, ali ne i žiri svojom neuigranošću.

Slijepi Franjo Lučić iz Velike Gorice odsvirao je Nothing Else Matters na sintu, uz tek par stihova, no bio je dovoljno dobar da mu je cijeli žiri dao prolaz. Emir Ilijaš, samoproglašeni umjetnik i erotski pjesnik snašao se na pozornici bolje nego nekad davno kod Malnara, tako da je izveo nekakav karate perfomance koji je zgrozio Merlića, a erotska poezija je dotukla i ostatak žirija. Zaslužio je i prvi brutalni komentar, jer je Merlić ispalio kako nešto gluplje u životu nije vidio.

Mlada Lara Krizmanić bila je daleko najbolja. Zgodna je, duhovita i fantastično zrela za jednu tek 14-godišnjakinju. Mlada je Riječanka uspjela  imitacijama Simonice, Aleksandre Grdić i Nives Ivanković nasmijati publiku, a Enisa Bešlagića je kupila trenutnom odličnom reakcijom na zahtjev „Ajde sad mene", pa iako se Merliću nije svidjela, ide dalje.

U maniri oca i sina Stavros Flatley iz Britain's Got Talent izletila su četvorica prijatelja iz Rijeke u narančastim kućnim ogrtačima i ručnicima na glavi, koji su svoje ime Hot Stuff opravdali pokazivanjem trbuščića i smiješnim plesom (prilično uigranim), pa su dobili prolaz uz Enisov komentar da je to njemu super jer vidi da se dobro zajebavaju.

Prošli su i muzičari iz šibenske Polucije mozgova i njihov hit Tko te jebe oduševili su publiku i dobili "da" od Nine i Enisa. Bend iz Vodica i Tisnog, Helter Skelter, bio je još bolji - uz Ninu i Enisa, osvojili su i Dubravka Merlića.

Ipak, pravo oduševljenje je izazvao bend Zatvor, kojeg čine dječaci starosti 11 do 13 godina. Jedan od njih, maleni bubnjar, je dijete leptir kojem gotovo svaki dodir stvara rane na tijelu, no unatoč bolesti želi postati zvijezda.

Cirkuske atrakcije Xiomare Ratković izbacile su i žiri i publiku iz cipela, tako prva emisija može dobiti prolaz, uz nadu da su najbolje stvari ostavili za kasnije.

26.09.2009. 11:24:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh