« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 6 godina i 8 mjeseci
Vječni problemi

Tanka ili debela kosa – i kako na kraj sa svakom

Otkrit ćemo vam koji su najčešći problemi s kojim se suočavaju oba tipa koe , što biste trebali izbjegavati, a čemu težiti kod održavanja kose lijepom i zdravom

Jeste li zadovoljni sa svojom kosom?
Jeste li zadovoljni sa svojom kosom? (Pexels)
Više o

problemi

,

kosa

,

savjeti

,

tanka kosa

,

suha kosa

,

debela kosa

Kakva god bila naša kosa, prije ili kasnije svatko od nas našao je barem jedan razlog da bude nezadovoljan. Oni s tankom kosom žale se na masnu kosu, oni s debljom tvrde da ju ne mogu ni počešljati. 

Naš članak otkrit će vam koji su najčešći problemi s kojim se suočavaju oba tipa, što biste trebali izbjegavati, a čemu težiti kod održavanja kose lijepom i zdravom.

Tanka kosa
Obično uvijek izgleda kao da visi i masti se od bilo koje vrste regeneratora. Djeluje kao da raste vrlo sporo i svaka vrsta frizure (pogotovo kovrče) opusti se već nakon nekoliko sati.

Osobe s tankom kosom trebale bi izbjegavati korištenje puno proizvoda, a regenerator nanositi samo na vrhove. Bilo bi dobro izbjegavati slojevite frizure i ispeglane vrhove.

Kako biste kosu održavali njegovanom koristite šampon za suho pranje da biste izbjegli česta pranja, sušite kosu glavom zabačenom prema dolje i odlučite se za kraće frizure kako biste postigli veći volumen.

Deblje vlasi
Deblja kosa teško se održava bez regeneratora, a i četke se s njome teško bore. Potrebno je dugo vremena da se osuši (bez obzira suši li se prirodno ili sušilom za kosu), a ako ju bojite, obično uvijek trebate dva paketa boje za kosu.

Osobe s debljom kosom trebale bi izbjegavati svakodnevno pranje kose i namještanje kose rukama zbog čega će se samo više mastiti. Opasno je i često sušenje fenom te korištenje oštre četke koja lomi vlasi.

Preporučuju se dulje frizure ošišane na slojeve i ombré koji će umanjiti osjećaj pretjeranog volumena. Opskrbite se također velikom količinom ukosnica koje će frizuru držati na mjestu.

Piše: Andrea Holi
13.09.2017. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh