Metro-portal.hr

objavljeno 13.09.2017. 15:01:00
Vječni problemi

Tanka ili debela kosa – i kako na kraj sa svakom

Otkrit ćemo vam koji su najčešći problemi s kojim se suočavaju oba tipa koe , što biste trebali izbjegavati, a čemu težiti kod održavanja kose lijepom i zdravom

Jeste li zadovoljni sa svojom kosom?
Jeste li zadovoljni sa svojom kosom? (Pexels)

Kakva god bila naša kosa, prije ili kasnije svatko od nas našao je barem jedan razlog da bude nezadovoljan. Oni s tankom kosom žale se na masnu kosu, oni s debljom tvrde da ju ne mogu ni počešljati. 

Naš članak otkrit će vam koji su najčešći problemi s kojim se suočavaju oba tipa, što biste trebali izbjegavati, a čemu težiti kod održavanja kose lijepom i zdravom.

Tanka kosa
Obično uvijek izgleda kao da visi i masti se od bilo koje vrste regeneratora. Djeluje kao da raste vrlo sporo i svaka vrsta frizure (pogotovo kovrče) opusti se već nakon nekoliko sati.

Osobe s tankom kosom trebale bi izbjegavati korištenje puno proizvoda, a regenerator nanositi samo na vrhove. Bilo bi dobro izbjegavati slojevite frizure i ispeglane vrhove.

Kako biste kosu održavali njegovanom koristite šampon za suho pranje da biste izbjegli česta pranja, sušite kosu glavom zabačenom prema dolje i odlučite se za kraće frizure kako biste postigli veći volumen.

Deblje vlasi
Deblja kosa teško se održava bez regeneratora, a i četke se s njome teško bore. Potrebno je dugo vremena da se osuši (bez obzira suši li se prirodno ili sušilom za kosu), a ako ju bojite, obično uvijek trebate dva paketa boje za kosu.

Osobe s debljom kosom trebale bi izbjegavati svakodnevno pranje kose i namještanje kose rukama zbog čega će se samo više mastiti. Opasno je i često sušenje fenom te korištenje oštre četke koja lomi vlasi.

Preporučuju se dulje frizure ošišane na slojeve i ombré koji će umanjiti osjećaj pretjeranog volumena. Opskrbite se također velikom količinom ukosnica koje će frizuru držati na mjestu.

Piše: Andrea Holi
13.09.2017. 15:01:00
http://metro-portal.hr/tanka-ili-debela-kosa-i-kako-na-kraj-sa-svakom/107304/