« Glazba
objavljeno prije 7 godina i 10 mjeseci
KONCERTI

Tamikrest u Vintage Industrial Baru u četvrtak, 27. veljače

Tamikrest stižu iz sjevernog Malija, a okupili su se 2006. godine u području Kidala, svi članovi redom u dvadesetim godinama

Pustinjski blues u Vintage Industrial Baru
Pustinjski blues u Vintage Industrial Baru (INmusic)
Više o

koncert

,

Tamikrest

,

Vintage Industrial Bar

Tamikrest, pustinjski blueseri iz Malija stižu u Vintage Industrial Bar u četvrtak, 27. veljače. Za one koji su propustili njihov nastup na INmusic festivalu 2012. godine, ovo je prilika da se sami uvjere u omamljujuću snagu pustinjskog bluesa. Ovaj događaj će ujedno biti i jedan od najavnih koncerata nadolazećeg devetog izdanja INmusica.

Kada pričamo o Tamikrestu, moramo naravno spomenuti i Tinariwen koji su u Zagrebu u organizaciji Multikulture i INmusic festivala nastupili nekoliko puta. Još od kada su Tamikrest izdali prvi album "Adagh" 2009. godine, povlači se poveznica sa još jednim proslavljenim tuareškim glazbenicima čiji smo nastup također mogli vidjeti i na INmusic festivalu 2008. godine. Kako dijele zajedničko nasljeđe sa Tinariwenom, neki su ih prozvali "duhovnim sinovima Tinariwena". S glazbene strane, Tamikrest nam nude zrelo ostvarenje pustinjskog bluesa, a iza sebe imaju već tri izdana albuma; "Adagh", "Toumastin" i "Chatma".

Tamikrest stižu iz sjevernog Malija, a okupili su se 2006. godine u području Kidala, svi članovi redom u dvadesetim godinama. Sam naziv "Tamikrest" na Tamasheku znači "spajanje, savez ili budućnost". Kako to često biva, mnogim glazbenicima koji istražuju glazbu izvan granica glazbene industrije, Tamikrest su bili pravo otkriće, pa je tako je i susret Tamikresta sa Chrisom Eckmanom iz The Walkaboutsa, 2009. godine, tijekom njegova putovanja Saharom, završio suradnjom, te je producirao njihov prvi album "Adagh". Na istom je albumu svoj glazbeni trag ostavio i glazbenik i producent Hugo Race, bivši član Caveovih Bad Seedsa. Suradnja sa Chrisom Eckmanom nastavila se i 2010. godine na njihovom drugom albumu "Toumastin" koji je izdan 2011. godine. Treći album "Chatma" izdan je krajem 2013. godine, sastav ga upravo promovira na turneji u sklopu koje će nastupiti i u Zagrebu. U sklopu svojih turneja Tamikrest su obišli svijet, svirali na INmusic festivalu 2012. godine, Sziget festivalu, Orange Blossom Special festivalu, Drugoj Godbi u Ljubljani itd.

Tamikrest će nastupiti u Vintage Industrial Baru u sklopu projekta "Multikulturalizam u glazbi". Projekt "Multikulturalizam u glazbi" nastoji kroz glazbu u kojoj se zrcali univerzalizam u raznolikosti, ukazati na važnost kulturnih raznolikosti i njihovu nezamjenjivu ulogu u formiranju suvremnog društva i kulture te je do sada ugostio mnoga zanimljiva i cijenjena imena World Musica.

Ulaznice za koncert Tamikrest u prodaji su u Tisak media centrima u Zagrebu, Dirty Old Shopu (Tratinska 18, Zagreb) te sustavu Entrio po cijeni od 50 kuna. Na dan koncerta na blagajni kluba ulaznica će iznositi 60 kuna.

26.02.2014. 15:26:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh