« Život
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
DESPERATE HOUSEWIVES

Talijanske su kućanice daleko najočajnije u EU

Prvi razlog za zabrinutost ispitanica gospodarska je kriza i smanjena kupovna moć, a slijede ga odsustvo socijalne pomoći, manjak jaslica te nedostatak zdravstvene strukture

Fotografija vijesti
Više o

Italija

,

Kućanice

,

smiješne vijesti

Ako je vjerovati najnovijem istraživanju udruge Žene i kvaliteta života, među 4000 ispitanih Europljanki, talijanske su kućanice „najočajnije" u Europi, prenosi Hina.

Stopa nezadovoljstva talijanske kućanice iznosila je 76 posto ovog proljeća, u porastu za 2,5 posto u godinu dana, prema studiji koja kao uzroke navodi porast životnih troškova i niz vladinih mjera štednje koje režu pomoć obiteljima.

U području nezadovoljstva, Talijanke znatno prednjače pred španjolskim kućanicama gdje je nezadovoljnih 63 posto, slijede Francuskinje (57 posto), Britanke (51 posto) i Njemice (47 posto).

Prvi razlog za zabrinutost ispitanica gospodarska je kriza i smanjena kupovna moć za 46 posto ispitanih žena. Drugi veliki razlog je odsustvo socijalne pomoći za obitelji (24 posto), manjak jaslica (23 posto) te zdravstvene strukture (21 posto).

Žene su toliko nezadovoljne svojim životom da ih 50 posto tvrdi da se ne bi udavale kad bi mogle krenuti otpočetka a dvije od tri ne bi imale djece.

U Italiji stopa nataliteta iznosi 1,4 djeteta po ženi (jedna od najnižih u Europi), samo jedna od dvije žene (59 posto u EU) radi, iako su u prosjeku obrazovanije od muškaraca.

22.08.2011. 13:59:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh