« Život
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
OTMICA

Pet godina od bijega Natasche Kampusch iz zatočeništva

Natascha Kampusch, danas 23-godišnjakinja, oteta na putu za školu u ožujku 1998. kada je imala deset godina. Ukupno je kod Wolfganga Priklopila provela 3096 dana

Fotografija vijesti
Više o

otmica

,

Austrija

,

Natascha Kampusch

Prošlo je pet godina otkako je Austrijanka Natascha Kampusch pobjegla svom otmičaru Wolfgangu Prikopilu i nakon više od osam godina zatočeništva domogla se slobode, prenosi Hina.

Natascha Kampusch, danas 23-godišnjakinja, oteta na putu za školu u ožujku 1998. kada je imala deset godina. Ukupno je kod Wolfganga Priklopila provela 3096 dana.

Veliki dio zatočeništva provela je u uskoj prostoriji od pet četvornih metara u podrumu kuće u Strasshofu, blizu Beča, uvjerena da nikada neće biti pronađena.

Njezina nevjerojatna sudbina izazvala je neviđenu svjetsku pozornost koja nije potpuno splasnula ni danas, pet godina kasnije. Autobiografija mlade žene "3096 dana" prevedena je na 30 jezika otkad je izdana u kolovozu 2010. godine. Natascha danas radi na filmu prema svojoj priči.

Sudski proces još nije okončan. Austrijsko pravosuđe pokušava ustvrditi je li otmičar, koji je počinio samoubojstvo poslije Nataschina bijega, djelovao sam, kao što tvrdi i sama žrtva.

Pravosuđe provjerava i jesu li policija i tužiteljstvo bili nemari i nisu li naknadno nastojali zatajiti propuste u istrazi budući da su Wolfganga Priklopila ispitali svega mjesec dana nakon Nataschina nestanka, ali i odustali od daljnjeg ispitivanja iako nije imao alibi.

21.08.2011. 17:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh