« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
NAPOKON

Talijani više ne ometaju digitalni signal

Nakon mjeseci prepirki i pritisaka, neki su talijanski odašiljači ograničeni u snazi, a jedan je čak i isključen

Hoće li se napokon moći normalno gledati TV?
Više o

digitalni program

,

digitalni signal

,

ometanje signala

Italija je izvijestila Hrvatsku o tome kako je riješila probleme ometanja digitalnog signala hrvatskih televizija iz odašiljača s područja Italije, priopćilo je u petak Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija, a prenosi Hina.

"Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković zaprimio danas pismo ministra gospodarskog razvitka Talijanske Republike Paola Romanija, vezano uz rješavanje problema ometanja digitalnog signala hrvatskih televizija iz odašiljača s područja Talijanske Republike. Ministar Romani potvrdio je kako su privedene kraju sve mjere za otklanjanje smetnji digitalnog signala na kanalima 29 i 53, a uređaji jedne talijanske televizijske postaje koja je uzrokovala smetnje na kanalu 28 su isključeni", navodi se u priopćenju.

Ministar Romani predložio je da se idućeg mjeseca održi zajednički sastanak predstavnika Hrvatske i Italije, piše u priopćenju u kojem se kaže da će hrvatska strana predložiti pak tehnička mjerenja na lokacijama gdje su dosad zabilježena ometanja signala.

26.08.2011. 17:55:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh