« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
AFGANISTAN

Talibani jurišali na policiju u jaknama ispunjenim eksplozivom

Pobunjenici su napali zgradu smještenu blizu glavnog stožera lokalne policije u središtu pokrajine Paktia

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Afganistan

,

talibani

,

rat u Afganistanu

,

Gardez

,

Paktia

Talibanski pobunjenici s jaknama ispunjenima eksplozivom napali su u ponedjeljak ujutro zgradu u centru Gardeza, središta pokrajine Paktia, gdje su se sukobili s policijom, objavilo je ministarstvo unutarnjih poslova.

Pobunjenici su napali zgradu smještenu blizu glavnog stožera lokalne policije otvorivši vatru na snage sigurnosti, kazao je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Zemarai Bašari. Sukobi su nastavljeni tijekom jutra, dodao je on.

Najmanje dva pobunjenika ubijena su u napadu, među kojima jedan u eksploziji svoje jakne ispunjene eksplozivom dok je jurišao na snage sigurnosti, dodao je on.

"Eksploziv koji je nosio aktivirao se kad su snage sigurnosti otvorile vatru na njega", istaknuo je Bašari.

Borba međunarodnih i snaga vlade protiv talibanskih pobunjenika u Afganistanu ne jenjava, a proteklog je vikenda u različitim područjima zemlje u sukobima poginuo najmanje 21 talibanski gerilac, priopćilo je ministarstvo obrane u ponedjeljak u Kabulu.

U napadima snaga vlade i NATO-a u nedjelju u južnoj pokrajini Helmand ubijeno je osam talibana, a u istočnoj pokrajini Gazi šest. Afganistanske snage ubile su i sedam militanata u sjevernoj pokrajini Kunduz. U priopćenju ministarstva obrane ne navode se eventualne žrtve na strani saveznika i afganistanske vojske, kao ni pojedinosti o sukobima. (hina/metro-portal)

21.12.2009. 10:23:07
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    21.12.2009. 11:05
    naravno da se ne navode gubici zapadanjaka jer su vjerojatno vrlo visoki... a ne navode se niti civilne žrtve... ovako lako postižu iluziju da nešto postižu, dok je istina upravo suprotna :-P
  2. avatar
    21.12.2009. 11:11
    Realno gledajući gubici zapadnjaka vjerojatno i nisu visoki jer zapadnjaci sve manje prašinare, a sve više peglaju iz zraka (nadasve hrabro) dok se na tlu sve svelo na dobro staro klanje lokalaca kojima manipuliraju skupine podijeljene između prozapadnih i onih drugih. Podijeli pa vladaj (iz zraka) je vojna maksima koja ne zastarjeva...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh