« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
AUSTRALIJA

Razdvojene sijamske blizanke puštene na kućnu njegu

Trishna i Krishna koje su bile spojene glavama odlično se oporavljaju, a iz bolnice u Melbourneu puštene su kako bi kod kuće proslavile treći rođendan

(Getty Images)
Više o

sijamske blizanke

,

Trishna i Krishna

Sijamske sestre iz Bangladeša, odvojene 17. studenoga u Australiji, napustile su bolnicu nakon odluke liječnika da im dopuste proslaviti treći rođendan kod kuće, priopćeno je iz medicinskog izvora.

Djevojčice Trishna i Krishna koje su bile spojene glavom, oporavljaju se nakon 32-satne operacije kojoj su podvrgnute u Melbourneu.

"Oduševljeni smo njihovim napretkom", izjavila je Wirginia Maixner, neurokirurginja u Kraljevskoj bolnici za djecu u Melbourneu, govoreći o djevojčicama koje u utorak slave treći rođendan.

Sijamskim blizankama prijetila je smrt kad su prije dvije godine spašene iz sirotišta u Daki, glavnom gradu Bangladeša. Kirurzi su izglede za njihovo uspješno razdvajanje procijenili na 1:4. U operaciji je sudjelovalo 16 osoba.

Karitativna organizacija Children First Foundation preuzela je troškove putovanja djece do Australije, zbog slabih izgleda za preživljavanje u Bangladešu u kojem prijašnje operacije razdvajanja sijamskih blizanaca nisu uspjele. (hina/metro-portal)

21.12.2009. 09:40:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh