« Sport
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
mlade nade

Talentima dodijenjene Nagrade 'Dražen Petrović'

Na svečanosti u Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović uručene su nagrade najperspektivnijim športašima.

Sandra Perković
Sandra Perković (Cropix)
Više o

Sandra Perković

,

nagrada Dražen Petrović

,

Dino Mansour

,

Juniorska kuglačka ženska reprezentacija

,

juniorska rukometna reprezentacija

Ovogodišnji dobitnici su atletičarka Sandra Perković, boksač Dino Mansour, Hrvatska juniorska ženska kuglačka reprezentacija te muška Hrvatska juniorska rukometna reprezentacija.

U nazočnosti brojnih športaša i športskih djelatnika predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša je naglasio da ova nagrada nosi ime po jednom od najboljih svjetskih košarkaša i nositelju triju olimpijskih odličja Draženu Petroviću koji svojim pristupom športu treba biti uzor mladim športašima.

Nagrada se dodjeljuje u povodu proslave dana osnivanja HOO-a, koji trenutno prati i financijski potpomaže rad više od 300 mladih športaša i športašica.

U jakoj konkurenciji najperspektivnije športašice mlađih dobnih kategorija nagradu je dobila atletičarka Sandra Perković koja je ove godine osvojila zlatnu europsku juniorsku medalju u bacanju diska, ostvarila novi seniorski rekord Hrvatske (62,44) te na SP-u u Berlinu osvojila 9. mjesto.

Najperspektivniji športaš je mladi boksač Dino Mansour koji se nedavno vratio sa zlatnom medaljom osvojenom na Europskom juniorskom prvenstvu.

Juniorska kuglačka ženska reprezentacija dobitnik je nagrade u konkurenciji ženskih ekipa zahvaljujući osvojenom naslovu svjetskih prvakinja što su izborile: Nika Cvitković, Jasmina Dubić, Maja Nanić, Saša Pavlović, Matea Skupnjak i Tihana Čavlović.

Hrvatska juniorska rukometna reprezentacija dobitnik je nagrade za najperspektivniju mušku ekipu. Mladi rukometaši su ove godine osvojili naslov svjetskih juniorskih prvaka i tada su nastupili u satavu: Josip Pivac, Alen Grd, Ante Vukas, Damir Vučko, Lovro Šprem, Krešimir Ladinski, Luka Sokolić, Ivan Belfinger, Luka Stepančić, Nikola Špelić, Slaven Brdar, Dario Černeka, Krešimir Kozina, Vedran Hud, Robert Markotić, Marino Marić i Ivan Slišković.

Sukladno Pravilniku Sandra Perković i Dino Mansour dobit će novčane nagrade u bruto iznosu od 20.000 kuna, dok će svaki član ženske i muške ekipe dobiti po 2.000 kuna bruto.

10.09.2009. 15:06:35
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Božidar
    27.06.2012. 16:51
    Sandra, na olimpijskim igrama u Londonu doživjet ćeš debakl. U kvalifikacijama za disk jedva ćeš ući u finale a u finalu najveći tvoj domet će biti 4.mjesto. Eto onak dinosaur Ivančić će krivo te pripremiti .To je tvoj kraj


    Nemoj previše cmizdriti raedi toga
  2. avatar
    Božidar
    27.06.2012. 16:54
    Sandra, sa čime te sata kljuka onaj mešetar Ivančić .Ma vidiš li ti na čega ti izgledaš.Na nakazu. Pa zar ne vidiš što ti onaj zlotvor radi.Ti si njegova žrtva. Stara konjina ima bijednu mirovinu od koje ne bi mogao živjeti i tebe žrtvuje da ima novac.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh