« Studentski i mali sport
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
ČESTITAMO!

Hrvatski roleri uspješni na trci 24 sata Le Mansa

Hrvatski entuzijasti nastupili su u Parizu, vozeći ekipno 24 sata bes prestanka i zauzeli 47. mjesto u konkurenciji 615 timova

Fotografija vijesti
Više o

rolanje

,

Ytong Croser

,

24 sata le mansa

,

natjecanje u rolanju

Team Ytong Croser je i ove godine nastupio na rolerskoj inline utrci 24 sata Le Mansa. U konkurenciji 615 timova iz cijelog svijeta, u generalnom plasmanu je osvojio 47. mjesto prešavši 674 kilometara prosječnom brzinom od 28 km/h.

Hrvatska je ekipa nastupila u sastavu Silvio Mrkša, Rene Urban, Aleš Gros, Mladen Domazetović, Tomislav Gojković, Dejan Radojčić, Miodrag Popović, Đurđica Ivanković, Dražen Pećanić i Nenad Dograjić, a u pit stopu podršku je pružala Lidija Podvalej. 

Sama utrka na kojoj je nastupilo 6000 rolera počela je po idealnim vremenskim uvjetima u 16 h 25. lipnja klasičnim moto startom, natjecatelji na jednoj, a role na drugoj strani, čuvene Bugati staze. Takav start, u kojem vozači prvo moraju trčati do rola, obući ih i tek onda krenuti, sprječava sudare i gužve na startnoj liniji.

Nakon startne ravnine slijedi uspon do Dunlopovog luka od kuda kreće jurnjava i do 70 km na sat. Iza ponoći se gužva na stazi prorjeđuje sve do zore kada se opet svi timovi nalaze na stazi i nastavljaju utrku sad po već jako teškim uvjetima. Vrućine su naime velike, a puhao je i snažan vjetar.  

Nakon 24 sata rolanja, finiš utrke se odvija ispred 15.000 navijača. I ove godine najbolji su bili tvornički timovi Powerslide i Eos. Najfascinantniji je podatak da je u kategoriji solo vozač Phil odvozio 573 kilometara bez stajanja.

29.06.2011. 16:18:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh