« Žene
objavljeno prije 7 godina i 3 mjeseca
DA?

Tajna sretnog braka je u...

Sretan brak postaje sve rjeđa pojava, jer prema trenutnim trendovima svaki drugi brak se raspada... pa stvarno nije loše znati što vam treba da biste to izbjegli

Za sreću je potrebno - malo
Za sreću je potrebno - malo (Shutterstock)
Više o

brak

,

savjeti

,

sretan brak

Brak i dalje ima mnogo pobornika i nije institucija prošlosti, niti blizu, ali ipak svaki drugi brak u prosjeku propada... zašto?

Razloga ima kao u priči, a najčešći je ipak novac i sve vezano uz njega, no ako mislite da je za sretan brak važno imati samo dovoljno novaca - varate se.

Prema jednom američkom stručnjaku, stvar je zapravo vrlo jednostavna - sretan brak je onaj u kojem muškarac dopušta partnerici da utječe na njegovo mišljenje?! Ma koliko ovo nama izgledalo sumanuto, priča ima glavu i rep.

Ako krenemo od ideje da je društvo i dalje dominantno patrijarhalno, da muškarci zarađuju više i više ih je zaposleno, dolazimo do zaključka da većinu važnih odluka u kućanstvu ipak donose muškarci kao partneri koji donose novac u kuću. Naglašavamo ponovno, to je u većini slučajeva, a ne uvijek i svugdje, naravno.

E sad, ako je muškarac blagoslovljen s visokim koeficjentom emocionalne inteligencije, njega će zanimati osjećaji i razmišljanja njegove partnerice, bez obzira na moguće razlike u primanjima i bit će spreman prihvatiti njezine argumente protiv nekog mišljenja.

No, s druge strane, ako mu nedostaje emocionalne inteligencije, on će se bojati da promjenom odluka zapravo gubi moć i onda svaki razgovor prestaje.

Stoga, drage čitateljice, ako vam treba sretan brak - pronađite emocionalno inteligentnog partnera, nema vam druge.

30.01.2017. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh